Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali na festivalu “Svjetlost dolazi”

Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali na festivalu “Svjetlost dolazi”

PREKO – Iako nisu osvojile nagradu, naše Matia Pažanin iz Preka i Efa Zelenčić iz Kali, uz pratnju župnog dječjeg zbora Sv. Fume Sutomišćica-Poljana, imale su zapažen nastup na 6. Festivalu duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” u Zadru.

Izvele su pjesmu “Vodi me, vodi” autora glazbe i teksta Olivera Telca iz Sutomišćice i autora aranžmana Damira Fenricha iz Preka i osvojile simpatije publike, što ipak nije bilo dovoljno za neku od nagrada. 

Na festivalu u HKK Zadar, uz pratnju festivalskog benda pod ravnanjem dipl. ing. Saše Miočića, nastupalo je 13 izvođača iz Hrvatske i jedan iz Bosne i Hercegovine.

Stručni ocjenjivački sud, Branka Višić Karavida, ravnateljice Glazbene škole Blagoja Berse Zadar, Renata Peroš, ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, Ante Rados, direktor TZ Grada Zadra, i Tomislav Pehar, prof. glazbe u OŠ Šime Budinića, skladatelj i producent, dodijelo je nagradu za najbolji tekst Jošku Periću iz Splita za skladbu “Dođi na most”. 
 
Nagradu za najbolju glazbu dobili su Kornelija i Mihovil Dorotić iz Bregane za skladbu “Ješua”, a za najbolji aranžman Jelena Skoko i Katarina Čolak iz Širokog Brijega za skladbu “Na križu”. Nagradu stručnog ocjenjivačkog osvojila je Sanela Bačić iz Zadra za skladbu “Jesam li dostojna tebe”, a nagradu publike oAnja Grabar iz Zagreba za skladbu “U Bogu je mir”.
 
Organizator festivala je Udruga Stihovi i Note, ravnateljica festivala Vesna Benić, a program je vodio Igor Jelenić Toto.
 
Pokrovitelji festivala bili su Grad Zadar, Zadarska županija, Narodni muzej Zadar, općine Preko, Kali, Kukljica, Pašman i Tkon.