U novom broju Strip revije priča Tomislava Košte “Lancun”

U novom broju Strip revije priča Tomislava Košte “Lancun”

PREKO – Kao što smo najavili prije malo više od dva mjeseca, preški slikar i vrstan strip-crtač Tomislav Košta objavit će u 56. broju Večernjakove Strip revije priču “Lancun”.

– U ponedjeljak, 30. travnja, izlazi novi broj Strip revije s mojom pričom “Lancun”, koju sam posvetio  dragom prijatelju i suradniku Senku Soriću. U planu mi je nacrtati deset priča inspiriranih okolinom u kojoj živim, ljudima i njihovim sudbinama, a jedna od njih je strip o preškim lavandijerama i lancunima, najavljuje Košta i otkriva da i tih deset priča jednog dana planira ukoričiti.

Dosad se Tomislav Košta u Večernjakovom izdanju predstavio adaptacijom priče “Jaglenac i Rutvica” Ivane Brlić Mažuranić s kojom je pobijedio na natječaju Strip revije po zadanom scenariju na temu “Priče iz davnine” i pričom “Mriža”. 

Prije toga objavljen je Koštin strip “Sjećanja” u tvrdo ukoričenom izdanju Strip foruma, u POU Dom na žalu prošlog ljeta “Sjećanja” su predstavljena na izložbi, a  jesenas su dobila i englesku verziju za inozemno tržište.