Filmski hit “Osmi povjerenik” u POU Dom na žalu u Preku

Filmski hit “Osmi povjerenik” u POU Dom na žalu u Preku

PREKO – Kino Mediteran napokon stiže i na Ugljan koji će na jedan dan postati otok Trećić!

U Pučkom otvorenom Učilištu Dom na žalu u Preku, u petak, 4. svibnja u 20 sati, prikazat će se ovogodišnji domaći filski hit “Osmi povjerenik”.
 
Film redatelja Ivana Salaja snimljen je po istoimenom romanu novinara, književnika i publicista Renata Baretića i osvojio je publiku diljem Hrvatske.
 
Ulaznice po cijeno od 20 kuna moći će se kupiti pola sata prije projekcije filma.
 
“Osmi povjerenik” Renata Baretića i Ivana Salaja odvodi nas na najudaljeniji naseljeni hrvatski otok Trećić. Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.
 
Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.
 
U filmu glume Frano Mašković, Borko Perić, Nadia Cvitanović, Ivo Gregurević, Goran Navojec.
 
Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade “Kultura nova”, Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a što je Kino Mediteran, tko ga je i zašto pokrenuo, pročitajte na LINKU