Škopić, Ivanac i Marcelić osvojili zlato za mlada ulja

Škopić, Ivanac i Marcelić osvojili zlato za mlada ulja

PREKO – Nakon prošlotjednog uspjeha u Nadinu, maslinar Vojko Škopić iz Ugljana i na manifestaciji Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji u Vodicama osvojio je dvije medalje.

– Kao i u Nadinu, zlato sam dobio za ulje dobiveno od sorte leccino, a za ulje od sorte pendolino – srebrnu medalju. I moj kolega i sumještanin Nikša Ivanac nagrađen je zlatom za ulje od sorte leccino, a zlatnu medalju u kategoriji višesortnih ulja dobio je i mladi agronom iz Preka Šime Marcelić, tako da se na otok vraćamo sa četiri medalje, kazao je Škopić.

Apsolutni pobjednik Dana mladog maslinovog ulja u Dalmaciji je Zagrepčanin Mladen Koša. Osim titule apsulutnog pobjednika, Koša je pobjednik i u kategoriji višesortnih ulja, dok je šampion u kategoriji monosortnih ulja Joško Veža iz Brista.

Na manifestaciju sedmi Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji, koja se u subotu održala u vodičkom hotelu Olympia, stigla su 282 uzorka ulja iz Dalmacije, Istre, Hrvatskog primorja, BiH, Slovenije i Italije. Ukupno je dodijeljeno 150 zlatnih medalja.