Adventski program “Zima u Kunu” do 13. siječnja 2018.

Adventski program “Zima u Kunu” do 13. siječnja 2018.

TKON – Drugi tjedan predbožićnog programa u Tkonu otvorit će u ponedjeljak, 11. prosinca predstava Kazališta lutaka Zadar „Betlehemska ovčica“. 

Predstava će se održati u Domu za kulturu u Tkonu u 17.30 sati, ulaz je besplatan, a organizatori, TZO Tkon, Općina Tkon i JKU Prvenj, pozivaju roditelje i djecu svih uzrasta. 

U četvrtak, 21. prosinca održat će se božićni Sajam otočnih proizvoda na kojemu će sudjelovati lokalni OPG-ovi i nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod. Sajam će prigodnom pjesmom otvoriti Dječji zbor Kunjski Ćoci, a nastupit će i KUU Kunjka, tkonska Klapa Kanica te Milo Škara iz Ždrelca. Uz domaće proizvode na sajmu, posjetitelje očekuju tradicionalni  bakalar i domaći kolači.

Uoči blagdana Sveta tri kralja, 5. siječnja 2018. u 18 sati, u župnoj Crkvi sv. Tome Apostola Pučki pivači sv. Tome održat će Božićni koncert. Tkonsko glagoljaško pučko crkveno pjevanje prepoznato je kao nematerijalna kulturna baština i nositelj je prestižne oznake HOP. Tkonski Pučki pivači nastupat će 16. prosinca i na Božićnom koncertu u Kukljici, te 17. prosinca u Kalima na Božićnom koncertu i susretu crkvenih pjevača glagoljaških napjeva. 

Program “Zima u Kunu” zatvorit će 13. siječnja Filmska večer za djecu koju organizira TZO Tkon.
 
Adventski program u Tkonu počeo je 5. prosinca kreativnom božićnom radionicom u kojoj su sudjelovala djeca iz Dječjeg vrtića Ćok i OŠ u Tkonu. Sutradan, na blagdan  sv. Nikole, vrtićka djeca u pratnji odgojiteljica kitila su božićne jelke u središtu mjesta. Druga kreativna radionica, na kojoj će se izrađivati anđeli, održat će se 12. prosinca u 17.30 sati u Domu kulture u Tkonu.