Veliko slavlje u Domu za starije i nemoćne u Preku

Veliko slavlje u Domu za starije i nemoćne u Preku

PREKO – Iako nije puhala svjećice na torti, gospođi Tihomili Šarić iz Barotula, korisnici Doma za starije i nemoćne u Preku, na 85. rođendan ispunile su se sve želje.

Bila je okružena svojim najmilijima, djecom, unucima i rođacima, na proslavu su došli i gotovo svi domski prijatelji, ali najveće iznenađenje pripremili su članovi KUD-a sv. Luka iz Ždrelca. Njih 20-ak, s gitarom, pjesmom i dobrim željama, uljepšali su ne samo njezin rođendan, nego i nedjeljno poslijepodne svim korisnicima, a njih je u domu trenutačno dvadeset i troje.

– Naša je mama u domu u Preku nepuna dva mjeseca i vidimo da joj ovdje sve odgovara. U dom je otišla prije pet godina, najprije je bila u jednoj privatnoj ustanovi, pa u Domu za starije i nemoćne u Zadru, a otkako smo je premjestili ovamo, mnogo je zadovoljnija i mirnija. Tu je među svojim bodulima, u maloj zajednici koja funkcionira kao obitelj. Danas je bila malo zbunjena jer nije očekivala toliko ljudi, ali vidjeli smo na njoj da je sretna, komentirale su kćeri gospođe Tihane, kako je od milja svi zovu, koje su s obitelji pripremile veliko slavlje. 

A za glazbeno iznenađenje najveći je “krivac” njihova rođakinja Miljenka Jelenić iz Ždrelca, članica KUD-a sv. Luka, koja nije trebala dugo nagovarati društvo da se uputi u Preko.

– Svi pozajemo tetu Tihanu, povezani smo i obiteljski i prijateljski, i s radošću smo joj došli čestitati rođendan. Uljepšali smo dan i njoj i drugim korisnicima doma jer njima najviše nedostaju obitelj i prijatelji. A sada, u ovo predbožićno vrijeme, uistinu nitko ne bi smio biti sam, pogotovo naši roditelji, bake i djedovi. Mi u KUD-u uvijek se rado odazovemo i zapjevamo naše stare pjesme, rekla nam je Miljenka Jelenić.