Božićna čarolija na Silbi od 23. prosinca do 1. siječnja

Božićna čarolija na Silbi od 23. prosinca do 1. siječnja

SILBA – Nakon što su protekle godine prvi put stanovnici Silbe zajednički organizirali adventski program, njihova iskrena i srčana želja da ta jedinstvena otočna manifestacija preraste u tradiciju očito se obistinila!

Zahuhtale su se pripreme za drugo izdanje Božićne čarolije na Silbi, koje će se ove godine održati od 23. prosinca do 1. siječnja 2018. godine. Ponovno, oslanjajući se isključivo na volonterske napore otočana, mala, čarobna Silba ove godine priprema program koji će biti još bogatiji i kreativniji od prošlogodišnjeg.

– Kakav je svaki hrvatski otok zimi osim izoliran i pust? Neki bi rekli i dosadan, bez minimalno 27 stupnjeva i brčkanja u moru. Od 23. prosinca, na Silbi počinje prava zimska čarolija. Po drugi put, na našoj Silbi održat će se Božićna čarolija, samo ovoga puta, naša je manifestacija još bajkovitija, zanimljivija, toplija, raspjevanija! Vaša ćemo srca  zagrijati još jače, a u svakom danu naše Božićne čarolije na Silbi pripremili smo originalne sadržaje i atrakcije za cijelu obitelj!, ističe Kristijan Lopac, koji je i ove godine uspio okupiti volontere oko ideje revitalizacije Silbe, ali i svih hrvatskih otoka izvan sezone.

– Želimo posebno istaknuti bogatu kulturnu baštinu hrvatskih otoka, a manifestacijom u koju će se uključiti i volonteri sa susjednih otoka, ponovno doprinosimo i umrežavanju naših otoka koji su svi suočeni s jednakim problemom – nakon što službena turistička sezona završi, hrvatski otoci unatoč svim svojim turističkim potencijalima ostaju pusti do sljedećeg ljeta, tumači Lopac, inače predsjednik Turističke zajednice mjesta Silba.
 
Otvorenje Božićne čarolije na Silbi bit će 23. prosinca, već 26. prosinca na Silbu stižu Bepo Matešić i David Ricov s bendom, a 28. prosinca se održava veliki koncert klape Cambi Split. U petak, 29. prosinca, održat će se večer Slavonije uz tamburaše Iločke Bekrije koji stižu iz najistočnijeg hrvatskoga grada – Iloka, kako bi iskazali podršku silbenskoj adventskoj manifestaciji.

Organizatori Božićne čarolije na Silbi najavljuju brojna glazbena iznenađenja, poput koncerta Zorana Jelenkovića i Klape Leut iz Zadra, uz neizostavne nastupe silbenskog folklora i KUD-ova s obližnjih otoka.

Ovogodišnju Božićnu čaroliju na Silbi ne biste trebali nikako propusti zbog jedinstvene ceremonije krunidbe silbenskog kralja, a najspretnije posjetitelje ponovno očekuje silbenska alka u karićima i brojna tradicijska otočna natjecanja poput potezanja konopa, turnira u boćanju i utrka na karkoču, lignjada, arbunjada, dakako, uz obavezne kostime Djeda Božićnjaka, koji su i ove godine „dress code“ za sve timove i natjecatelje.