Na sajmu Dani sunca u Zadru i proizvođači s otoka Ugljana i Silbe

Na sajmu Dani sunca u Zadru i proizvođači s otoka Ugljana i Silbe

PREKO – Treći ovogodišnji Sajam zdrave hrane i  tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će se na Narodnom trgu u Zadru od 9. do 11. studenoga 2017., a ukupno je to 45. izdanje „Dana sunca“, sajma koji Udruga Eko-Zadar organizira pod motom „Živjeti dobro“.

Na sajmu će se ovoga putra predstaviti dvije socijalne zadruge – Socijalna zadruga Start iz Splita – suveniri, zanatski i umjetnički predmeti te priručnik za razvrstavanje otpada, te Socijalna zadruga Put iz Rijeke – sirupi od ljekovitog bilja i voća, pekmezi, ajvar, i keramički suveniri. 

Na sajmu će sudjelovati i dvoje nositelja oznake Hrvatski otočki proizvod – Kamen dizajn iz Preka, i OPG Marija Kuljerić s otoka Silbe, čijih se više melema i krema od ljekovitog i aromatičnog bilja može pohvaliti oznakom HOP. 

Na Narodnom trgu predstaviti će se i Bokun d.o.o. iz Splita koji donosi proizvode od bobičastog voća i suhe gljive, vino od šumskih kupina, sokove i džemove bez šećera, OPG CD Raspović iz Zadra s  proizvodima od lavande, likerima i džemovima, Drmić j.d.o.o. iz Zadra s džemovima, te slanim i slatkim delicijama, OPG Eugen Novaković iz Posedarja sa delicijama od suhih smokava, PTO Nekić iz Biograda na Moru s kremama i uljima za tijelo i popularnom biljnom kuglom spavalicom, te OPG Ivana Dežmalj s asortimanom prirodne kozmetike. 

Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je 9. i 10. studenoga od 8 do 20 sati, a 11. studenoga od 8 do 15 sati.