U velikoj eko-akciji u PP Telašćica prikupljeno više od 15 kubika smeća

U velikoj eko-akciji u PP Telašćica prikupljeno više od 15 kubika smeća

SALI – U velikoj ekološkoj akciji koja je u subotu, 7. listopada održana u Parku prirode Telašćica, prikupljeno je više od 15 kubika smeća iz mora i priobalja.

U čišćenju i skupljanju otpada sudjelovali su ronilački klubovi Sv. Roko, KPA Zadar, AdriatiCro Zagreb – Scuba Diving, UPA Rostrum Split, TZ Općine Sali, lokalno stanovništvo, djelatnici Općine Sali i Komunalnog društva Sali i Žverinca, DVD-a sali, Nacionalnog parka Kornati te domaćini, zaposlenici PP Telašćica.

Zbog iznimno velike količine otpada nanesenog u poplavi 11. rujna, PP Telašćica već najavljuje nove akcije i poziva sve ljude dobre volje da se pridruže.

Podsjetimo, na područje Parka prirode Telašćica 11. rujna, u samo nekoliko sati, palo je više od 200 litara kiše po metru četvornom, što je prouzročilo razornu bujicu širine oko pet metara i dubine oko dva metra.

S najnižih površina nekadašnjeg deponija, u dužini od oko 100 metara, bujica je nanijela oko 1000 kubika otpada (najlonskih vreća i traka, tkanina, boca i sl.)  u uvalu Čuška dumboka, u srcu parka. 
 
Fotografije PP Telašćica