Učenici iz Preka i Pašmana uživali u programu “Sedmog kontinenta”

Učenici iz Preka i Pašmana uživali u programu “Sedmog kontinenta”

PREKO – U okviru Županijskih dana Zadarske županije, u petak, 28. travnja Preko je ugostilo filmski program “Sedmi kontinent” namijenjen učenicima osnovnih škola.

Program je za učenike sedam osnovnih škola s područja Benkovca, Obrovca, Škabrnje, Zemunika, Bibinja i otoka Ugljana i Pašmana organizirala Udruga Djeca susreću umjetnost s ciljem da se djeca od najranije dobi upoznaju sa svim zanimljivostima i vrijednostima filmske umjetnosti.

U POU Dom na žalu učenicima od 7 do 10 godina ponuđeni su kratki animirani filmovi iz Natjecateljskog programa Svjetskog festivala animiranog filma Animafesta 2016. i animirani film “Phantom boy”, koji na atraktivan način spaja fantastiku i detektivski žanr, a stariji su mogli uživati u igranom filmu “Uvijek svoja”, koji je na prošlogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu osvojio nekoliko prestižnih priznanja, uključujući Kristalnog medvjeda.

Filmsko-obrazovni program Sedmi kontinent za škole Zadarske županije dio je programa ŠVENK! – filmska pismenost i filmski debatni klub koji se provodi još u Rovinju, Novskoj i Đakovu uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te Udruge Djeca susreću umjetnost.