Otvorene prijave za Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Otvorene prijave za Dane maslinovog ulja u Ugljanu

UGLJAN – U cilju obogaćivanja turističke ponude u predsezoni, promocije otoka Ugljana kao „Otoka maslina“ te promocije i ponude otočnih proizvoda, Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko i ove godine organiziraju Dane maslinovog ulja, pete po redu..

Manifestacija će se održati 28. i 29. travnja u Domu u Ugljanu, a organizatori pozivaju maslinare da prijave ulja za ocjenjivanje i degustaciju te da se pridruže ovom  tradicionalnom maslinarskom događaju na našem otoku. 

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe boje). Boce se mogu preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan.
Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti udruga „Olea“, Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinova ulja. 

– Puna cijena analize iznosi 250 kuna po uzorku, a Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko participirat će sa 150 kuna po uzorku. Dakle, maslinari moraju platiti samo 100 kuna po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda, prigodna umjetnička izložba  te domjenak na završnoj večeri dodjele priznanja, navodi Dražena Strihić, direktorica TZ mjesta Ugljan.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavlja se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 10. ožujka 2017. godine. Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan 
IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4 
Model:  HR 67, poziv na broj:  OIB natjecatelja, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2017“.

Svim natjecateljima organizatori žele uspjeh, a sve informacije mogu se dobiti telefonski – 023/288-011, 098/950-9527.