KUD sv. Mihovil iz Poljane ugostio predstavnike Otočkog bataljuna

KUD sv. Mihovil iz Poljane ugostio predstavnike Otočkog bataljuna

POLJANA – Kulturno-umjetničko društvo sv. Mihovil iz Poljane ugostilo je u petak, 9. prosinca predstavnike Otočkog bataljuna koji je također pri osnivanju ponosno nosio ime Sv. Mihovila.

U pozdravnoj riječi Biserka Perić, predsjednica KUD-a, osvrnula se na sudbinu majki čiji su se sinovi borili u Domovinskom ratu te zapovjedniku Otočkog bataljuna Jošku Pulji i njegovu zamjeniku Vedranu Jadrijevu uručila knjigu svjedočanstava žena otoka i priobalja iz Domovinskog rata “Koracima nade u istinu”.

Zahvaljujući na pozivu, toplim riječima i daru, Pulja je istaknuo koliki je bio doprinos otočnih majki koje su pustile svoje sinove na bojišnicu i žena koje su pomagale vojnicima, prale rublje, pekle kolače, bile moralna i emotivna potpora. Domaćinima je darovao fotomonografiju “Otočki bataljun u ratu i miru”, koja je predstavljena u povodu 25. obljetnice osnutka Otočkog bataljuna u rujnu ove godine, napomenuvši kako su otočani “sudjelovali u časnoj borbi, branili Hrvatsku i već se 25 godina ponosno prisjećaju poginulih suboraca i prijatelja”.