Veliki planovi Županije: Od Poliklinike do tunelskog mosta prema Ugljanu

Veliki planovi Županije: Od Poliklinike do tunelskog mosta prema Ugljanu

PREKO – Iduća, 2017. godina, bit će godina velikih projekata za Zadarsku župniju. Konačno bi trebala biti završena Poliklinika na Relji, jedan od najvećih i najskupljih projekata u povijesti zadarskog zdravstva “teška” 220 milijuna kuna gdje će se dogodine preseliti dio zdravstvenih ustanova iz sadašnjeg prostora bolnice i Zavoda za javno zdravstvo, a nastavljaju se i radovi na Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, navodnjavanje Vranskog polja, ali i rad na povezivanju otoka Ugljana sa gradom Zadrom prvim tunelskim mostom u Hrvatskoj, piše Zadarski.hr.

Početkom ove godine, taj je inovativni projekt prijavljen i na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje iz Europskog fonda za strateška ulaganja te za objavu na Europskom portalu projekata ulaganja, a sada, nakon što je Zadarska županija osigurala prostorno-planske preduvijete i potrebnu dokumentaciju, očekuje se da ovaj projekt dobije potporu i na nacionalnoj razini.
Uz to, u 2017. godini kreće se u provedbu tri centra. Na natjačaje ministarstava prvi će biti prijavljen Centar novih tehnologija (CeNT), specijalizirani poduzetnički inkubator koji predstavlja partnerstvo između javnoga sektora, gospodarskog sektora te znanstvenih i akademskih zajednica u županiji i regiji, a potom i Centar kreativne industrije koji će biti smješten na Relji.
Kada se zbroje svi planirani projekti i ulaganja, od zdravstva i zaštite okoliša do gospodarstva i navodnjavanja, riječ je o iznosu od 900 milijuna kuna. Uz sve druge male projekte po sektorima, poput kreditiranja u turizmu i poduzetništvu, to zaista nisu beznačajni iznosi – kazao je župan Stipe Zrilić predstavljajući projekte koji će obilježiti iduću, 2017. godinu na zadarskom području.