U nedjelju, 13. studenoga, izbori za mjesne odbore Općine Preko

U nedjelju, 13. studenoga, izbori za mjesne odbore Općine Preko

PREKO – Općinsko vijeće Općine Preko na 26. sjednici donijelo je odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora.

Izbori će se održati u nedjelju, 13. studenoga 2016. godine, a nove članove i vodstvo dobit će mjesni odbori Lukoran, Ošljak, Poljana, Preko, Rivanj, Sestrunj, Sutomišćica i Ugljan.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora moraju biti dostavljeni Izbornom povjerenstvu za mjesne odbore najkasnije u roku od četrnaest dana od dana stupanja na snagu Odluke o raspisivanju izbora, dakle, do 25. listopada 2016. godine u ponoć. 

Izborno povjerenstvo za mjesne odbore Općine Preko sastavit će i u javnim glasilima, na oglasnoj ploči i službenoj internetskoj stranici objaviti sve pravovaljano predložene liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora, kao i zbirnu listu, i to u  roku od 48 sati od isteka roka propisanog za postupak kandidiranja i podnošenja lista zaključno do 27. listopada 2016. godine u ponoć.

Izborna promidžba počinje od dana objave zbirne kandidacijske liste i traje zaključno do ponoći prije dana održavanja izbora, dakle do 11. studenoga 2016. godine do 24 sata. Zabrana izborne promidžbe (izborna šutnja) kao i svako objavljivanje prethodnih rezultata ili procjena rezultata izbora traje tijekom cijelog dana koji prethodi danu održavanja izbora kao i na dan održavanja izbora do zaključno 19 sati, dakle od 12. studenoga 2016. godine od 00:00 sati do 13. studenoga 2016. godine u 19 sati.

 
Izborno povjerenstvo mjesnih odbora Općine Preko objavit će koja su biračka mjesta određena s naznakom koji birači imaju pravo glasovati na pojedinim mjestima, najkasnije 15 dana prije dana održavanja izbora, dakle do 28. listopada 2016. godine do ponoći.

 
Političke stranke dužne su odrediti članove pojedinih biračkih odbora i dostaviti njihova imena Izbornom povjerenstvu najkasnije 12 dana prije održavanja izbora, dakle do 31. listopada 2016. godine do ponoći. Ne odrede li ih, odnosno ako prijedlozi ne prispiju Izbornom povjerenstvu, Izborno povjerenstvo samostalno će odrediti članove biračkih odbora.

 
Izborno povjerenstvo mjesnih odbora Općine Preko mora imenovati članove i zamjenike članova biračkih odbora najkasnije deset dana prije dana održavanja izbora za članove vijeća mjesnih odbora, dakle do 2. studenoga 2016. godine do ponoći.

 
Glasovanje traje neprekidno 13. studenoga 2016. godine od 7 sati do 19 sati. Biračko mjesto zatvara se u 19 sati. Biračima koji su se zatekli na biračkom mjestu   omogućit će se  glasovanje i nakon 19 sati.

 
Birački odbor mora u što kraćem roku dostaviti zapisnik o svome radu s ostalim izbornim materijalom Izbornom povjerenstvu mjesnih odbora Općine Preko najkasnije u roku od  dvanaest sati od zatvaranja biračkog mjesta, dakle do 14. studenoga 2016. godine do 7 sati.

 
Izborno povjerenstvo mjesnih odbora Općine Preko utvrdit će rezultate glasovanja na biračkim mjestima najkasnije u roku od 24 sata od zatvaranja biračkih mjesta, dakle do 14. studenoga 2016. godine do 19 sati.

 
Izborno povjerenstvo mjesnih odbora Općine Preko, kada utvrdi rezultate glasovanja za članove vijeća mjesnih odbora, bez odgode će objaviti rezultate izbora.

 
Svi potrebni obrasci mogu se preuzeti OVDJE 
 
Fotografija Zadarski list