VAKANZA: Pinci doplivali do bronce, Šoša u momčadi turnira

VAKANZA: Pinci doplivali do bronce, Šoša u momčadi turnira

PREKO – Na plivalištu “Kontra vitra” na zadarskoj rivi više od mjesec dana igralo se 9. izdanje VAK”AN”ZA-e. U susretu za treće mjesto momčad Pinac Preko bila je bolja od branitelja naslova iz prethodne dvije godine, ekipe Sukošana sa 3-2. 

Treće mjesto najbolji je uspjeh Prečana na VAKANZ-i koji su već godinama u krugu favorita, ali su tek ove godine stigli do odličja…

Naravno da sam zadovoljan, jer je treće mjesto dosad naš najveći uspjeh na VAKANZA-i. U razigravanju po skupinama bez problema smo izborili četvrtfinale u kojem smo u neizvjesnoj utakmici u Kalima pobijedili momčad Nema Labavo. Slijedilo je polufinale protiv Reptila, momčadi koja trenira i igra tokom cijele godine, što su i pokazali protiv nas zasluženom pobjedom 5-3. To nas je odvelo u treću utakmicu za treće mjesto u tri godine i konačno osvajanje medalje. Bila je to još jedna neizvjesna utakmica u kojoj Matacin par minuta prija kraja pogađa s velike udaljenosti za pobjedu i konačno slavlje Prečana na kraju ovog turnira, kaže kapetan Ante Šoša koji se želio zahvaliti glavnom sponzoru, tvrtki ABC maziva na majicama i prijevozu.

Nažalost u posljednje dvije sezone imamo puno izostanaka igrača koji su obećali redovito dolaziti na utakmice, a zbog kojih smo se na nekim utakmicama jedva skupili te je zbog takvih upitan nastup sljedeće godine. Posebno se zahvaljujem Mati Martinoviću, Luki Matacinu, Luki Maziću, Ivanu Marđetku, Zvoni Soriću i pojačanjima iz Zadra Aldu Katiću i Anti Mikeliću na redovitim dolascima. Uz njih, tijekom ljeta za nas su nastupili i Roko Hordov, Mario Peša te Šime Olivari, poručio je Šoša koji je i ove godine izabran u najbolju petorku natjecanja. 
 
Osim dobrim igrama, momčad Pinca ostavila je pozitivan dojam na organizatore i pravim sportskim pristupom…

Pinac Preko je ekipa koja već nekoliko godina završava natjecanje u samom vrhu i samo je pitanje vremena kada će osvojiti naslov. Ekipu čine mladi i vrlo talentirani igrači, a i ove godine su se predstavili u najboljem svijetlu. Mi smo ponosni što brane bodulske boje i potvrđuju onu Vaterpolsko amatersko natjecanje… zadarskog akvatorija i nadamo se da će na taj način inspirirati i sve ostale iz akvatorija da se okušaju u VAKANZA-i, istaknuo je organizator turnira Borut Gatara. 

Prvo mjesto na VAKANZA-i osvojili su Nesvrstani koji su u finalu bili bolji od Reptila.

Utakmica za treće mjesto:

Pinac Preko – Sukošan  3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0)
 
PINAC PREKO: Luka Matacin 2, Aldo Katić, Ante Mikelić, Ivan Marđetko, Ante Šoša 1, Mate Martinović.
 
SUKOŠAN: Luka Grdović, Krševan Grdović, Božo Brkić 2, Toni Protić, Šime Dijan, Tome Sorić, Dino Pavić, Andrija Dijan, Antonio Gašparović, Kasijan Pašić.
 
NAJATRAKTIVNIJA PETORKA: Marko Brajčić Barba (Reptili), Nino Bojmić (Nesvrstani), Marko Denković-Kraljev (Reptili), Antonio Letinić (Reptili), Ante Šoša (Pinac Preko)
 
NAJBOLJI GOLMAN: Mario Kotlar (Nesvrstani)
 
NAJBOLJI STRIJELAC: Antonio Letinić (Reptili)