Don Mladen Kačan proslavio 40. obljetnicu mlade mise

Don Mladen Kačan proslavio 40. obljetnicu mlade mise

SUTOMIŠĆICA – Don Mladen Kačan, župnik Župe sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru, velikim misnim slavljem proslavio je u subotu, 2. srpnja 40. godišnjicu mlade mise u Crkvi sv. Eufemije u rodnoj Sutomišćici.

Sutomiška crkva bila je pretijesna da primi sve nekadašnje don Kačanove sumještane, Poljance, sadašnje župljane iz Smiljevca i Dračevca, koji su doputovali na otok kako bi uveličali proslavu i obratili se svome župniku prigodnim riječima. Misnom slavlju, uz don Antuna Pećara, sutomiškog župnika, nazočilo je deset svećenika, među kojima i trojica porijeklom iz Sutomišćice, uz pratnju zborova župa Smiljevac-Dračevac i Sutomišćica.

Kao jedan  od 142 svećenika iz Sutomišćice, don Kačan (rođen 1949. godine) bio je župnik na Dugom otoku (Božava, Dragove, Zverinac, Veli Rat, Soline), u Pakoštanima i  Vrani, prvi župnik nove župe Drage, dijecezanski direktor Papinskih misijskih djela, ekonom Zadarske nadbiskupije, povjerenik za misije u Zadarskoj nadbiskupiji, ravnatelj Svećeničkog doma u Zadru, župnik Župe sv. Ante Padovanskog Zadar – Ploče, dekan Zadarskog dekanata – Istok Diklo i  Kožino.