Rakitić napustio Ugljan, policija traži osobu koja je razbila staklo na vili

Rakitić napustio Ugljan, policija traži osobu koja je razbila staklo na vili

UGLJAN/PREKO – Zadarska policija i dalje istražuje okolnosti u kojima je razbijena staklena površina na vili u zaseoku Čeprljanda na otoku Ugljanu, gdje je s obitelji odmarao Ivan Rakitić. Sat vremena nakon incidenta, hrvatski nogometni reprezentativac je gliserom napustio otok.

Iz zadarske Policijske uprave rečeno je da je nepoznati počinitelj u petak oko 15 sati na Ugljanu razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa u vlasništvu trgovačkog društva. Nitko nije ozlijeđen, a kriminalistička istraga i potraga za napadačem je u tijeku, navodi se iz policije.

Suludi čin nije počinio nitko od mještana

Priopćenjem se oglasio i Karlo Novoselić, načelnik općine Preko i mještanin Čeprljande u kojem se zahvaljuje obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi i ispričava na neugodnosti koju su doživjeli.

Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak. Nadamo se da će Policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Treba svakako naglasiti da smo iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. On sam je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju. Zahvaljujemo se obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi i ispričavamo se na neugodnosti koju su doživjeli.

Nažalost, i ovaj slučaj pokazao je obrise medijske histerije pa su se neprovjerene informacije, prenosile velikom brzinom i time dodatno nanijele štetu ne samo turizmu našeg otoka, nego i cjelokupnom hrvatskom turizmu. Pozivamo stoga medije na odgovorno i korektno izvještavanje bez bilo kakvih oblika senzacionalizma‘, navodi se u priopćenju.

Zlobne i netočne medijske interpretacije

Nažalost, borba za brzinom i senzacijom opet je ponijela, ali i osramotila gotovo sve relevantne hrvatske medije. Gotovo je nevjerojatno kako su svi brzinom munje prenijeli netočnu i neistinitu informaciju ‘o napadu šestorice nabrijanih huligana koji su čak željeli upasti u kuću’. Čak je i policija opovrgnula te navode, ali nitko od tih medija koji su prenijeli tu informaciju nije pronašao za shodno ispričati se. Sve to, logično, razljutilo je mještane Ugljana…

– Za mene je strašno kako se sve ovo predstavilo u javnosti. Zar stvarno netko misli kako bismo mi svi mi stajali prekriženih ruku da se tu, u našem susjedstvu, pojavila skupina napadača? Ma dajte, molim vas! Nitko od nas ne bi dozvolio da se napadne bilo tko od gostiju u Čeprljandi, a kamoli reprezentativac Rakitić, poručili su mještani ogorčeni na površne medijske intepretacije incidenta na Ugljanu.