Sanacija gatova u Kukljici vrijedna milijun kuna

Sanacija gatova u Kukljici vrijedna milijun kuna

KUKLJICA/PREKO – Županijska lučka uprava Zadar koja temeljem zakona iz 2010. godine upravlja sa 112 luka otvorenih za javni promet u Zadarskoj županiji, ovih je dana započela radove vrijedne milijun kuna u luci Kukljica. Potvrdio je to Zadarskom listu načelnik Općine Kukljica Marin Boško precizirajući da se radi o rekonstrukciji, odnosno sanaciji dvaju gatova u samom centru mjesta od kojih jedan koriste mještani za privez svojih plovila dok na drugom, nautičkom, plovila vežu korisnici koji nemaju prebivalište u Kukljici te isti služi ljeti i kao tranzitni gat.

 Boško ističe kako je ovo najveći građevinski pothvat kojeg u stopostotnom iznosu financiraju Županija ili Država u posljednjih sedam godina kada je zastalo financiranje kapitalnih projekata u mjestu.

– Izuzetno smo zadovoljni zbog ovog projekta jer je on trenutno najveći zahvat ŽUC-a na uređenju obalnog pojasa u nekoj luci nakon nedavnog projekta uređenja uvale Jazine. Predviđena je sanacija jednog gata dugog 60 i širokog 2,4 metra i to u komunalnom dijelu luke za potrebe mještana te drugog, nautičkog, koji je dug 110, a širok također 2,4 metra. Ukupno 170 metara dužine i 2,4 širine, kaže Boško. Projektnu dokumentaciju za obnovu dvaju kukljičkih gatova izradila je tvrtka D&Z u vlasništvu Zdravka Livakovića, a radove će izvoditi tvrtka Kali gradnja u vlasništvu Krešimira Miličevića. Iznos od milijun kuna ukupno podrazumijeva i PDV te projektnu dokumentaciju.

– Nakon sedam godina ponovno su pokrenuti veći zahvati u mjestu pa se ovim putem zahvaljujem čelnim ljudima Zadarske županije te bivšem i sadašnjem ravnatelju ŽUC-a koji su prepoznali potrebu za sanacijom gatova u našoj luci. Nama je to izuzetno važno jer, iako od 2010. ŽUC upravlja lukom, Turistička zajednica i Općina svake godine od prometa u luci uprihode oko 350 tisuća kuna. Nadam se da će ova ulaganja uvećati prihod i Općini i Županiji te dobroj suradnji i u buduće, zaključuje Boško.

foto: Adam Vidas