Već 500 prijavljenih za ovogodišnji Škraping

Već 500 prijavljenih za ovogodišnji Škraping

TKON/PREKO – Sportsko-turistička manifestacija „Škraping Tkon – otok Pašman 2016“ ove će se godine održati u subotu 5. ožujka 2016. sa startom u Tkonu. Kako se broj online prijava približio brojci od 500 natjecatelja, organizatori utrke podsjećaju kako su jedino važeće prijave one s uplaćenom startninom.

Bez obzira na vrijeme ispunjavanja online prijavnice, prednost ima ona po kojoj je prije izvršena uplata. Prijave i uplate možete izvršiti u sljedećih 15 radnih dana, odnosno zaključno do petka, 26. veljače 2016. do 12 sati ili do popune makismalnog broja važećih prijava (online prijavnica + uplata).

Sve detalje o online prijavama i uplatama možete vidjeti u raspisu na:
http://www.skraping.hr/hr/utrka-raspis

Škraping – međunarodna treking utrka kombinacija je snalaženja u prirodi, skakanja, trčanja i penjanja po atraktivnom otočnom terenu te je podijeljena u tri kategorije:

Ultra od cca 45 km koja je namijenjena iskusnim sportašima, Challenger od cca 25 km koja upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana, a za one koji ne vjeruju u svoje tjelesne sposobnosti tu je i Light, cca 10 kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku s pogledom na Nacionalni Park Kornati kao i na cijeli Zadarski arhipelag.

Atletski trener Josip Tomić podijelio je i nekoliko važnih savjeta sudionicima ovogodišnjeg Škrapinga:

– Natjecatelji na 12 km i 25 km trebali bi piti vode ili energetski napitak svakih petnaestak minuta u malim gutljajima, ali redovito. Dobro je piti i prije utrke. Za određene kategorije, organizator osigurava vodu na okrepnim postaja.

– Početkom ožujka obično na otoku puše bura pa se treba pripremiti tako da odjenete više tanjih komada odjeće. Deblji komadi bi vas opterećivali putem i više biste se znojili.

– Veći dio staze je kamenit pa je potrebna obuća s jakim potplatom, a odozgo mekana i po mogućnosti porozna da se ne znoje noge. Obuća bi trebala biti komotna, najbolje pola broja veća da se spriječe žuljevi i nabijanje palca na kamenoj podlozi.

– Dobro proučite kartu koju ćete dobiti po dolasku. Također pitajte kolege trkače ili domaćine o nekim dijelovima koji vam nisu jasni. Tako ćete smanjiti mogućnost gubljenja vremena i energije u traženju pravog puta.

– Bilo bi jako dobro da trenirate do Škrapinga najmanje tri puta tjedno. Najbolje da idete terenom koji ide uzbrdo-nizbrdo. Izbjegavajte asfalt i beton. Ako idete tri treninga onda neka jedan bude nešto kraći i u tempu da jedva možete pričati s nekim ko bi bio pored vas. Ostala dva treninga su duža, u laganom tempu, takvom da možete normalno pričati, bez zastajkivanja.

– Količinu vode koja vam je potrebna na Škrapingu odredite po svom na treninzima.