PBU: Njemački humanitarac Manfred Nurnberger donirao krevete i madrace

PBU: Njemački humanitarac Manfred Nurnberger donirao krevete i madrace

UGLJAN/PREKO – Poznati njemački humanitarac i dobrotvor Manfred Nurnberger Psihijatrijskoj bolnici Ugljan dopremio je vrijednu donaciju bolničkih kreveta i madraca.

Ovaj Nijemac, koji je za svoj humanitarni rad, odnosno posebne zasluge za socijalni rad, prošle godine u Njemačkoj dobio najveće odličje “Federalni križ za zasluge” na području naše županije donacijama brojne korisnike uveseljava već 18 godina, piše Zadarski list.

Osim Psihijatrijske bolnice kojoj je već ranije u nekoliko navrata donirao krevete, madrace, posteljinu, odjeću i slično, vrijedne donacije ovaj njemački humanitarac podijelio je i Zajednici Cenacolo u Jankolovici pokraj Biograda, brojnim dječjim vrtićima i sprotskim klubovima u ruralnim sredinama, Centaru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, ali i Lovačkom domu u Raštanima Gornjim i Donjim, kao i desecima potrebitih zadarskih obitelji.

Ovom prilikom Manfred Nurnberger organizirao je akciju kojom je Psihijatrijskoj bolnici Ugljan pribavljeno 29 kreveta i 40 madraca.

– Ova donacija izuzetno će koristiti Psihijatrijskoj bolnici Ugljan. Radi se o opremi koja je u vrlo dobrom stanju te je bila malo korištena. Opremu ćemo iskoristiti za unaprijeđnje postojećih bolničkih uvjeta, kažu u PBU koristeći priliku za još jednu zahvalu Manfredu Nurnbergeru koji je zajedno sa svojom suprugom Marion često, a i rado viđen gost na području cijele Zadarske županije.

Ovaj bračni par sam financira svoja putovanja, hranu, smještaj i ostalo, a ističu kako im je nagrada sreća na licima onih kojima pomažu. Srčanost žitelja zadarske županije privlači ih natrag, a tu su tijekom godina stekli i prijatelje. Da ne zaboravljaju potrebite dokaz je i ova donacija ugljanskoj bolnici koja je tek jedna u nizu i sigurno ne i posljednja.