Planinarski križni put mladih Zadarske nadbiskupije stiže na otok Ugljan

Planinarski križni put mladih Zadarske nadbiskupije stiže na otok Ugljan

PREKO – Prvi puta uz pomoć i podršku Pastorala mladih Zadarske nadbiskupije organizira se Planinarski križni put mladih Zadarske nadbiskupije, koji će se održati 27. i 28. veljače. Kako su izvjestili organizatori, cijena planinarskog križnog puta je 70 kn, a u cijenu je uključena povratna karta za otok Ugljan koju će mladi dobiti prije ukrcaja na trajekt, tri obroka te zajedničko obilježje. Prvi dan križnog puta, u subotu 27. veljače, potrebno je ponijeti hranu sa sobom jer će sudionici tek navečer imati kuhani obrok. Okupljanje je u zadarskoj luci Gaženica u 08:45 odakle se kreće na trajekt za otok Ugljan. Sudionike križnog puta će ugostiti župne zajednice otoka kao i mnogi mladi koji će se pridružiti u pobožnosti. Povratak je u nedjelju 28. veljače nakon ručka. Naime, ova pobožnost križnog puta okuplja mlade od 18 do 30 godina u promišljanju kako u križu pronaći odgovor na mladenačku stvarnost punu izazova. To je također i prilika za izlet, druženje, upoznavanja mladih katolika u Zadarskoj nadbiskupiji koji u svojim župnim zajednicima mogu pridonijeti svojim djelovanjem.
Geslo 1. PKP-a Zadarske nadbiskupije je: ”Ipak , ti svima iskazuješ milosrđe jer možeš sve. Odvraćaš pogled od grijeha ljudi da im omogućiš spasenje” (Mudr 11, 23-24), a s obzirom da smo u godini milosrđa mladima će se predstaviti svetog Leopolda Mandića i pobožnost Božjeg milosrđa.Napomene organizatora:
Što je posebno važno?
• Stvari za noćenje će se ostaviti u župi na otoku da ih ne nosimo sa sobom.
• Obavezno ponijeti vreću za spavanje i podmetač jer ćemo spavati u školi
• Čvrste tenisice za hodanje
• Imamo tri zajednička organizirana obroka (1.dan večera, 2.dan doručak i ručak)
• Prijave su obavezno uz uplate do 14. veljače
Što je potrebno ponijeti?
• Papir i olovku
• Krunicu i novi zavjet
• Svirači neka ponesu instrumente

Za dodatne informacije doznajte na facebook stranici https://www.facebook.com/events/203370380013673/ ili na mail : pkp.zd.mladi@gmail.com

foto: Mladen Lucin