Nauta Lamjana: Posla ima, plaće redovite

Nauta Lamjana: Posla ima, plaće redovite

KALI – Informacija da je Ustavni sud poništio natječaj za imenovanje suca Trgovačkog suda u Zadru, zbog uočenih nepravilnosti u postupku te Državnom sudbenom vijeću naložio da natječaj ponovi, uznemirila je radnike kaljskog škvera, piše Zadarski list.

To stoga što je na tom natječaju imenovana sutkinja Tina Grgas koja je nakon izuzeća sudaca Tomislava Jurline i Ardene Bajlo dobila predmet «Nauta Lamjana», ali i zbog činjenice da su stečajni vjerovnici Marijo Košta i Duško Polovina uložili prigovor zbog čega je prvo ročište koje je sutkinja Grgas održala bilo odgođeno i prigovor dat na odluku Visokom trgovačkom sudu. No razloga za paniku nema, kaže stečajni upravitelj Alein Khan, jer škver sasvim dobro posluje, a navodi i kako je Visoki trgovački sud 9. rujna donio odluku kojom su kao neosnovani odbijeni prigovori Košte i Polovine.
 
– Uz redovne manje radove na remontu brodova uspjeli smo dogovoriti povratak broda Capricorn u Nauta Lamjanu. Mnogi su sumnjali da će se to dogoditi, ali mi nismo. Budući da je riječ o velikom brodu, to nam svakako ulijeva dodatnu sigurnost u opstanak i očuvanje radnih mjesta, kao i redovite isplate plaća radnicima koje niti dana nisu kasnile otkako sam imenovan stečajnim upraviteljem ovog remontnog brodogradilišta, kaže Khan.
 
A u rješenju VTS-a stoji da su Košta i Polovina na skupštini održanoj pred sutkinjom Grgas 9. srpnja ove godine uložili prigovor i zatražili da se sve odluke tada donesene ukinu, jer je skupštinu s provedenim Dnevnim redom zakazala sutkinja Bajlo prije nego je zatraženo njezino izuzeće. Prvostupanjski je sud taj prigovor ocijenio kao neosnovan obrazlažući da nije riječ o materijalnopravnoj već proceduralnoj stvari koja ni na koji način ne utječe na odluke o prihvaćanju izvješća stečajnog upravitelja, njegovu prijedlogu da se sklopi izvansudska nagodba u drugom sudskom predmetu s jednom od sestrinskih tvrtki, davanjem naloga stečajnom upravitelju za izradu stečajnog plana, a također da ništa od toga nije u suprotnosti sa zajedničkim interesima vjerovnika.
 
Danas u remontnom brodogradilištu radi ukupno 25 radnika, a ukoliko se uspiju izvući iz stečaja nadaju se novim zapošljavanjima.