Otočni sabor: Ošljačane osloboditi plaćanja parkinga u Gaženici!

Otočni sabor: Ošljačane osloboditi plaćanja parkinga u Gaženici!

PREKO – Na vijest o uvođenju naplate parkiranja od 23. rujna u trajektnoj luci Gaženica, koje će na džepu najviše osjetiti stanovnici zadarskih otoka, reagirao je i Otočni sabor, koji smatra da je to još jedan udar na otočane.

Posebno na otočane s otoka Ošljaka, koje početak naplate parkinga u Gaženici dovodi u neravnopravni odnos s drugim otočanima Zadarskog arhipelaga. U Otočnom saboru smatraju da 29 stanovnika Lazareta ni krivi ni dužni ispaštaju zato što nemaju sagrađenu infrastrukturu za pristajanje katamarana koji prometuje iz Zadra u Preko i obratno. 

Ošljak je jedini otok koji nije povezan s kopnom brodskom ili brzobrodskom linijom, “osuđen” je samo na trajektnu liniju. Ako znamo da se na Ošljaku ne može živjeti i raditi na kopnu ili otoku Ugljanu i Pašmanu, jer su polasci trajekta iz Preka u 08.15 i 18.40 sati, a iz Zadra (Gaženice) u 11.30 i 14.45 sati, mislimo da bi se Ošljačani koji su u radnom odnosu, prilikom odlaska na Ošljak, trebali osloboditi plaćanja parkirališta. Budući da je riječ o malom broju otočana, može ih se staviti u rang djelatnika Lučke uprave Zadar koji po koncesijskom ugovoru imaju osiguran besplatni parking. Osim ovog novog nameta, Lazarećani imaju još jedan problem, a to je kupnja dvostruke karte. Ako se vraćaju iz Zadra i slučajno moraju ostati u Preku, moraju kupiti drugu kartu za Ošljak. Otočni Sabor tražit će razgovor s ravnateljem Lučke uprave Zadar kao davateljem koncesije. (R. I.)