Ništa od senzacije: Sedam minuta ih dijelilo od finala

Ništa od senzacije: Sedam minuta ih dijelilo od finala

PREKO/ZADAR – Malonogometaši Ugljana ipak nisu uspjeli kreirati senzaciju i ući u finale 1. Županijske malonogometne lige. Nakon što su u prvom polufinalu iznenađujuće svladali favoriziranu Murvicu 2-1, u uzvratu je prvoplasirana momčad regularnog dijela lige opravdala status favorita i s uvjerljivih 3-0 potvrdila ulazak u finale…

Ipak, konačni rezultat od 3-0 može zavarati, jer su Ugljanci sve do same završnice bili ‘u igri’. Naime, sedam minuta prije kraja na semaforu je bilo 0:0 što je rezultat koji ih je vodio u finale, ali je tada pogriješila obrana zelenih i Murvica stiže do prednosti od 1-0. Nakon toga, Ugljan je morao zaigrati otvorenije kako bi stigao do pogotka, a to je Murvičanima otvorilo prostor za kontre što su u dva navrata i iskoristili te potvrdili ulazak u finale.

Šteta, mogli smo do finala. Imali smo na 0-0 nekoliko odličnih prilika koje nismo iskoristili i onda je Murvica zabila nakon što smo im doslovce – poklonili loptu. No, gledajući cijelu sezonu možemo biti zadovoljni. Ipak je za nas ovo bila debitantska sezona među elitom, a gotovo smo ušli u finale. Sezona je bila duga i naporna, zaslužili smo odmor, a onda krećemo u nove izazove. Hvala svim prijateljima kluba i sponzorima koji su nas pratili, a pogotovo Općini Preko koja nam je bila glavni pokrovitelj, rekao je voditelj MNK Ugljana Domagoj Kombura. 

U drugom polufinalu nije bilo iznenađenja. Momčad Varoša u oba dvoboja je bila bolja od Tina i plasirala se u finale. Prva utakmica finala igra se u četvrtak u SD Mocirama, a druga dan kasnije.

 
Uzvratne utakmice polufinala 1. ŽMNL:
 
MURVICA – UGLJAN 3:0 (prva utakmica 1:2)
 
MURVICA: Baričić, Rodić 1, Vuković, Gospić, Rančić 1, Škara 1, Lučić, Oljica, Perica, Šarlija. Voditelji: Hrvoje Čulina i Lovre Surać.
 
UGLJAN: Svorcina, Kapović, Gobin, Kamber, Karačić, Franov, Maruna, Bugarija, Perić, Melada, Kolega, Belić, Kardum. Voditelj: Domagoj Kombura
 
 
VAROŠ – TIN 4:1 (prva utakmica 3:2)
 
ZADAR – SD Mocire. Gledatelja 200. Suci: Ivan Mičić i Zdenko Bakarić.
 
VAROŠ: Dražević, Marić, Klarin, Mišković, Šimurina 1, Vukić, Jurlina, Bugarija, Lekaj 1, Perišić 2, Vukelić. Voditelj: Ivica Osibov.
 
TIN: Fantov, Kovačević, Šarlija, Čulina 1, Juko, Drlja, Kresović 1, Mandić, Katalinić, Nuhanović, Čataković, Marić. Voditelji: Tiho Knežević, Edo Kvartuč, Marin Klanac i Goran Burčul.