Izašao prvi broj kaljskog političkog magazina “Kljica”

Izašao prvi broj kaljskog političkog magazina “Kljica”

PREKO/KALI – U organizaciji Nezavisne liste Zdenka Vidova, iz tiska je upravo izašao prvi broj kaljskog političkog magazina “Kljica”. Prema riječima glavnog urednika Berislava Kolege, list će se baviti informiranjem mještana o političkim prilikama i situaciji u Kalima, upoznavanjem s radom i odlukama Općinskog vijeća te upozoravanjem na dobre i loše strane kaljske politike.

– Prvi broj tiskan je u nakladi od 200 primjeraka, list bi trebao izlaziti tromjesečno, ali to ponajprije ovisi o financijama. Važno je napomenuti da su svi koji su surađivali u prvom broju posao odradili volonterski, a tiskanje je plaćeno iz proračuna Nezavisne liste, kaže Kolega i dodaje da uredništvo želi komunicirati sa svim zainteresiranim mještanima, upoznati ih s pojedinim pitanjima i raspravama na sjednicama Općinskog vijeća, dati im mogućnost da, ako žele, postavljaju pitanja vladajućima ili oporbi, vodeći posebno računa o starijima koji se ne informiraju na Internetu nego su navikli na tiskana glasila. Dat će priliku svima koji imaju poštene namjere i žele iskazati svoje mišljenje da to i naprave. Vodeći se idejom da je informiranost preduvjet bilo kakve akcije, žele posijati klicu promjena u društvu. Zato su svoj politički magazin, kako ga nazivaju, i nazvali “Kljica”!

U prvom broju uredništvo se na 20 stranica bavi aktualnostima iz općinske vijećnice, tu je i rubrika „Pitali ste, pitali smo“, pa „Kali u slici“, teme o otočnim iskaznicama i malom ribarstvu prenesene iz drugih medija,  i rubrika „Neozbiljno“, satirično-humoristični osvrt na aktualne teme.