Uvjeti korištenja

NAŠI ŠKOLJI – UVJETI KORIŠTENJA PORTALA

Dobro došli na stranicu Naši školji (www.nasiskolji.hr), portal Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Naši školji (u daljnjem tekstu „portal“), kao i sadržaja ili usluga ovog portala automatski prihvaćate sve niže navedene uvjete korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja, te se smatra kako su kontinuiranim korištenjem portala s istima upoznati, kako su ih razumjeli u cijelosti, te ih u potpunosti prihvaćaju.

Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, različite obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

OPIS USLUGA

Portal Naši školji svojim korisnicima omogućuje korištenje različitih sadržaja i usluga sukladno ovdje utvrđenim uvjetima. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.
Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika, te linkova na vanjske stranice. Portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri.
Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost, te se portal ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup svim sadržajima portala dozvoljen je osobama bilo koje dobi.

AUTORSKA PRAVA

Portal Naši školji polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu uredništva ili izdavača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti uredništvo portala. Sadržaj objavljen na portalu smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu, te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava. Ukoliko smatrate da je portal Naši školji povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti razmotren odmah po Vašoj dojavi, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po utvrđivanju istinitosti sadržaja žalbe.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Portal Naši školji poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Privatni podaci o korisniku, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka, neće biti dostupni trećoj strani osim uz dopuštenje korisnika ili u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.
Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o internetskom provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje prilagođavajući ih publici koja ga posjećuje.
Portal Naši školji obvezuje se čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja Uvjeta korištenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

KORISNICIMA PORTALA NIJE DOPUŠTENO:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, koji promovira ili potiče diskriminaciju na bilo kojoj osnovi, povrjeđuje privatnost ili je štetan na bilo koji drugi način,
– objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
– manipuliranje informacijama i identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

PROMJENE USLUGA I SADRŽAJA PORTALA

Portal Naši školji zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge bez obveze prethodne najave. Portal nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Portal Naši školji zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja portala. Svaka promjena biti će objavljena unutar Uvjeta korištenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.