Počele prijave za Škraping 2015.

Počele prijave za Škraping 2015.

TKON/PREKO – Organizatori pašmanskog Škrapinga i službeno su objavili početak prijava na deseto izdanje te poznate zabavno-avanturističke utrke. 

Početkom nove 2015. godine i službeno je objavljena Prijavnica i Raspis za najluđu utrku i avanturu “Škraping for 10!”- međunarodnu trekking utrku po škrapama koja će se održati 07.03.2015. u Tkonu na otoku Pašmanu. Rok za prijavu je do 27.02.2015. ili do ispunjenja maksimalnog broja, od 1200 prijavljenih natjecatelja.

U zabavnom dijelu programa sudjelovat će Tovareća mužika iz Sali i Škraping bend sastavljen od iskusnih glazbenika, program će, prema riječima organizatora, voditi Mario Petreković, a sudjelovanje su dosad najavili mnogi poznati sportaši, među kojima i najbolja hrvatska bacačica diska Sandra Perković. 
 
Osim službenog programa 7. i 8. ožujka, organizatori su pripremili i niz događanja u tjednu koji će prethoditi Škrapingu, a riječ je o različitim edukativnim radionicama, izložbama, predavanjima, ekološkim akcijama, koncertima. 

– Jedan od najpopularnijih pratećih programa Škrapinga svakako je Sajam otočnih proizvoda, zamišljen kao poticaj razvoja otočne proizvodnje, očuvanja izvornosti i autohtonosti podrijetla te potpora otočnim proizvođačima da se kandidiraju za prestižnu oznaku HOP – Hrvatski otočni proizvod. Na Sajmu otočnih proizvoda očekujemo dolazak više od 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka, od Cresa do Lastova, nositelja oznake HOP, a u sklopu sajma odabrat će se najbolji otočni proizvod i najbolji tkonski suvenir u suradnji s Hrvatskom udrugom kreativnih amatera – HUKA, najavljuje voditeljica Škrapinga Julija Radović.
 

Ovogodišnji Škraping humanitarnog je karaktera te će se donirati oprema za potrebe rada Udruge za djecu sa Down sindromom Zadarske županije. Djeca sa Down sindromom imat će prilike sudjelovati i na dječjem Škrapiću.

Više o Prijavi na utrku Škraping:

Link: http://www.skraping.hr/raspis-utrke-skraping-tkon-otok-pasman/

Prijavnica: http://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/75

Organizatori: JKU “PRVENJ”, OPĆINA TKON I TZ OPĆINE TKON