Otočki nogomet dobio predstavnika u sudačkoj organizaciji

Otočki nogomet dobio predstavnika u sudačkoj organizaciji

PREKO – Nakon više od 20 godina otočki je nogomet početkom ove sezone dobio člana sudačke organizacije u Nogometnom savezu Zadarske županije. Riječ je o Tomislavu Lucinu, rođenom 1996. godine, dugogodišnjem članu NŠK Sv. Mihovil. Pored trogodišnje obaveze prema pomorskom fakultetu, sportski život nastavit će i sa – zviždaljkom u ruci. To je, u svakom slučaju, hvalevrijedna odluka pa će idućih godina na ovakav način predstavljati otočki nogomet na terenima županijskih nogometnih liga, a možda i šire. 

Nogomet je moj sport koji jako volim. Koliko mi je važan potvrđuje i činjenica da sam već sa pet godina počeo trenirati u mladim uzrastima Svetog Mihovila. Svaki trening je bio priča za sebe, a moj prvi trener bio je Damir Korenov koji nas je naučio doista puno o osnovama nogometa. Od samog kretanja, zatim rada s loptom, do onoga što je možda i najvažnije za mlade ljude – sportske kulture. Natjecateljski dio moje karijere započeo je sa osam godina u kategoriji mladih pionira, a potom je nastavljen kroz starije pionire. Sve to donijelo mi je još više želje i ljubavi prema nogometu, a pogotovo jer smo u to vrijeme postizali zavidne rezultate. Uz Damira Korenova tada nas je trenirao i Krešimir Jaklin, što je dodatno doprinijelo uspjehu naše generacije koja je u sezoni 2009./10. superiorno osvojila prvo mjesto u Županijskoj ligi, ostavivši za sobom vršnjake iz Zadra, Arbanasa, Primorca i Velebita. Završni susret protiv Biograđana pamtiti ću za sva vremena. Pobijedili smo rezultatom 1:0 u sjajnoj utakmici gdje je do izražaja došla naša zrelost i kvaliteta. Spomenuo bih i brojne uspjehe na turnirima u Zagrebu, Sinju, Grobniku te na međunarodnim nastupima u Mađarskoj‘, kaže nam talentirani sudac iz Preka kojeg smo upitali što je za njega bilo posebno upečatljivo u 13 godina bavljenja sportom.
 
Siguran sam da su, pored moje ljubavi za nogometom, veliku pozitivnu ulogu imali moji roditelji. Na vrijeme su prepoznali da je za djecu izuzetno važno bavljenje sportom, pa je mojim putem krenuo i brat Mauricio. Pored školskih obaveza, djetinjstvo smo odlično nadopunjavali treninzima što je rezultiralo da smo bili uspješni u svim poljima. Zahvaljujem trenerima Damiru Korenovu i Krešimiru Jaklinu koji su se stvarno trudili da od nas naprave ne samo dobre sportaše, nego i kvalitetne ljude. Također, pohvale zaslužuje i dugogodišnji predsjednik Dario Korenov koji je uložio ogromnu energiju da klub zadrži zavidnu razinu rada, kao i u samu promociju kluba.
 
Kakva su očekivanja od sudačke karijere?
Vidjet ćemo. Paralelno igram nogomet u seniorima novigradskog NOŠK-a. Sa suđenjem sam krenuo početkom ove sezone nakon tečaja koji je trajao šest mjeseci. Smatram da sam zadovoljio u prvom dijelu sezone, a sudio sam i neke utakmice u domaćinskom programu. Ako je i bilo sitnijih previda to je plod neiskustva, ali sam uvjeren da ću s vremenom eventualne greške svesti na minimum. Na kraju bih istaknuo svoju želju, ali i želju ostalih mladih nogometaša na otoku. Ona je, naravno, da dobijemo jedno pravo igralište koje Sv. Mihovil kao klub koji egzistira već više od 18 godina uistinu i zaslužuje.