Emisija “U objektivu” Radio Zadra posvećena Senku Soriću

Emisija “U objektivu” Radio Zadra posvećena Senku Soriću

PREKO –  U popularnoj emisiji  “U objektivu”, Radio Zadar emitirao je danas reportažu “In memoriam – Senko Sorić” s komemoracije koja je održana u Kazalištu lutaka u Zadru 5. travnja.

Večer posvećena utemeljitelju Matice Hrvatske Preko, fotografu, koreografu, istraživaču, čuvaru tradicijske baštine rodnoga Preka i otoka Ugljana nazvana je “Druženje sa Senkom, a pripremili su je Općina Preko, POU Dom na žalu, TZO Preko i dramska umjetnica Milena Dundov.

O životu i djelu Senka Sorića koji je preminuo u Zadru 23. studenoga prošle godine govorili su, uz ostale, dr. Robert Bacalja sa Sveučilišta u Zadru, dr. sc. Jasenka Lulić-Štorić iz Narodnog muzeja Zadar, Jure Brižić, načelnik Općine Preko, i županijski pročelnik za kulturu Ivan Šimunić.
 
U programu su sudjelovali Milena Dundov, članice  Udruge žena Luzor iz Preka te mladi Prečani Matia i Roko Pažanin i Jakov Kačan s kojima je pokojni Senko radio na očuvanju otočne baštine.  Kao takav puno je puta gostovao i u programu Radio Zadra, gdje se uvijek rado odazivao i bio rado viđen gost.
 
Poslušajte reportažu u emisiju “U objektivu” posvećenu našemu Senku koju je uredila Suzana Jakšić Mandić.