Na utrci Wings for Life Lukoranci će trčati za svoju Elizabetu Rančić Bebu

Na utrci Wings for Life Lukoranci će trčati za svoju Elizabetu Rančić Bebu

LUKORAN – S velikim ponosom prenosimo priču koju je objavio portal Red Bull najavljujući ovogodišnju Wings for Life World Run.Mještani Lukorana, okupljeni na poticaj Udruge mladih Jarac, trčat će u Zadru za svoju sumještanku Elizabetu Rančić Bebu, uz jasnu poruku podrške – “Mi smo tvoj korak!”.

Elizabeta je prije točno deset godina stradala u prometnoj nesreći koja joj je potpuno promijenila život. Puknuli su joj kralješci C5 i C6, dijagnosticirana joj je tetraplegija, ali nikad se nije predala u želji da ponovo stane na noge. Stalno je na terapijama i naporno trenira kako bi se približila svom cilju potpunog oporavka.
– Stanje se poboljšalo, ali preda mnom je još dugi put rehabilitacije, jer su oporavci u ovakvim slučajevima dugotrajni i neizvjesni. No, moram naglasiti, bez podrške supruga i moje djece, koji su uvijek uz mene, ne bih bila tu gdje jesam”, priznaje Elizabeta Rančić, kojoj će na startu utrke u Zadru potpora biti njezina obitelj, ali i brojni Lukoranci okupljeni oko Udruge mladih Jarac, pokretača ideje da svi zajedno trče za svoju Bebu.
– Kad smo kontaktirali Elizabetu i njezinu obitelj oko ove ideje, bili su totalno oduševljeni. Priključili su se našoj grupi, nastupit će na utrci, jako su sretni i ganuti, a ovime im se probudila nada za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine, kaže Luka Bosnić, čelni čovjek prije tri godine osnovane udruge mladih koja je u Lukoranu poznata po svom humanitarnom djelovanju, a organizira i različita događanja tijekom godine.
Lukoranci su osigurali 40 vaučera za utrku i svi su brzo planuli. Odaziv će sigurno biti izniman među Lukorancima, ali i mještanima okolnih naselja na otoku koji žele podržati Elizabetu i trčati za one koji ne mogu. Grupi su se priključili i turisti koji redovito dolaze na otok, a svi će dobiti vrijedan dar za svoj nastup na Wings for Life World Runu.
– Naš prijatelj, Lukoranac, umjetnik Marin Franić, napravio je ilustraciju za naše sportske majice, kolicima s krilima, uz naš moto “Mi smo tvoja potpora”. Majice će za sve sudionike biti besplatne, da im damo mali znak pažnje za odaziv i lijepu gestu, ističe Luka Bosnić.
Stotine tisuća zaljubljenika u kretanje trčat će zajedno 6. svibnja u isto vrijeme na šest kontinenata, ujedinjeni u istom cilju: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Na hrvatskoj Wings for Life World Run utrci koja starta u 13 sati očekuje se rekordan broj sudionika.