Promocija spota “Ona neće čuti” Basket klape otoka Ugljana

Promocija spota “Ona neće čuti” Basket klape otoka Ugljana

PREKO – U petak, 9. veljače u 18 sati, u konobi Skoblar u Zadru, održat će se promocija spota Basket klape otoka Ugljana za pjesmu “Ona neće čuti”.

Pjesma je snimljena potkraj prošle godine, a spot 13. siječnja na nekoliko lokacija na otoku Ugljanu. Od 29. siječnja spot se emitira u programu CMC TV-a, a na Youtubeu dosad je imao oko 14.000 pregleda.

Uz autora pjesme Denisa Maričića Dende, koji u koautorstvu s Markom Dunatovom potpisuje i tekst, redatelja Ivana Grancarića, glazbeni aranžman potpisuje Saša Gajić, vokalni Linda Subotić, a gitare je svirao Renato Babić.

U sklopu udruge već 15-ak godina djeluje i nadaleko poznat Košarkaški klub veterana otoka Ugljana, a udruga broji više od pedeset aktivnih članova s područja otoka Ugljana. Zadar, Ljubljana, Opatija, Makarska, Crikvenica, Maribor, Beograd… samo su neki od gradova u kojima je klapa prezentirali svoje sportsko-glazbeno umijeće. Izvode dalmatinske pjesme i godinama nastupaju na humanitarnim koncertima u Kalima, Preku i Ugljanu te mnogim drugim prigodama.

Veteranima otoka Ugljana, osim košarkaškog znanja, glavni je forte pjevanje, odnosno zabava i druženje. A osim pjevanja i košarke, promoviraju prirodne ljepote Ugljana,  Zadra i Zadarske županije. 

U klapi pjevaju Edi Nadarević, Alen Svorcina, Branko Kolega, Željko Torbarina, Mladen Končurat, Serđo Kolega, Zlatko Mrva i Tomo Šoša