Do 27. prosinca Božićni program u Općini Pašman

Do 27. prosinca Božićni program u Općini Pašman

PAŠMAN – Paljenjem prve adventske svijeće u Kraju, u nedjelju, 3. prosinca počeo je Božićni program u Općini Pašman.

Do 27. prosinca, u Kraju, Neviđanima, Dobropoljani i Banju pripremljeno je dvanaest događanja za sve generacije, a u četvrtak, 7. prosinca, u Starom mlinu u Neviđanima, najmlađi će moći uživati u lutkarskoj predstavi “Božićna medalja za dobrotu” koju otpisuje Produkcija Z iz Splita. 

– Općina Pašman, u povodu blagdana sv. Nikole, pripremila je darove za svu djecu koja dođu na predstavu. I lani smo za sv. Nikolu imali predstavu, a željeli bismo da se to nastavi i ubuduće, da postane tradicija, kaže Petra Perinović, predsjednica Općinskog vijeća, i dodaje da će se sljedeće nedjelje, 10. prosinca, u organizaciji mještana Kraja i Općine Pašman, na Adventu u Kraju zapaliti druga svijeća, a sve posjetitelje očekuju kuhano vino, fritule, kolači, zabava i dobro društvo. 

U Starom mlinu u Neviđanima, 13. i 20. prosinca održat će se besplatne kreativne radionice pod nazivom “Maštaonica”. Radionicu organizira Udruga za održivi razvoj Bumbak u suradnji s učiteljicom Ivanom Medić, sve što se izradi može se odnijeti kući, a zbog ograničenog mjesta, potrebno se unaprijed najaviti (098 956 5472). U Starom mlinu 16. prosinca održat će se i Božićni sajam.

Tradicionalni Božićni koncert klapa u u školskoj sportskoj dvorani u Neviđanima u organizaciji Općine Pašman, TZO Pašman i Klape Zikva, održat će se 22. prosinca. Uz nastup brojnih klapa, gosti večeri bit će Klapa Kampanel iz Primoštena. 

– Na Badnjak, 24. prosinca, u Kraju će se zapaliti treća adventska svijeća, a u Neviđanima održati Neviska koleda, jedino zaštićeno nematerijalno kulturno dobro na području Općine Pašman, u kojoj sudjeluju svi mještani. Posjetitelje očekuju fritule, vino, kroštule i druženje uz pjesmu i paljenje kolede. Sutradan, na Božić, na igralištu u Neviđanima, a u organizaciji UOR Bumbak, koncert će održati grupa Diktatori. Na igralištu će biti postavljen šator, a dobre zabave neće nedostajati, najavljuje Perinović. ističe da će u Dobropoljani na rivi biti postavljena adventska kućica uz prigodni program. 

Za kraj, 27. prosinca, u organizaciji Općine Pašman i MO Banj, u goste dolazi Produkcija Z iz Splita s lutkarskom predstavom “Gdje su nestali pokloni Djeda Mraza”.