U sklopu Dana kruha u DV Ćok održan sajam “Maminih ruku djelo”

U sklopu Dana kruha u DV Ćok održan sajam “Maminih ruku djelo”

TKON – U Dječjem vrtiću Ćok u Tkonu i ove su godine obilježeni Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Prema riječima ravnateljice vrtića Ane Kuštere, obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode.

– Cilj je upoznati djecu s procesom nastanka kruha, s autohtonim i starim vrstama voća i drugim plodovima jeseni te promicati zdravu prehranu, ističe ravnateljica Kuštera te dodaje kako su djeca imala zadatak s roditeljima kod kuće ispeći kruh i pecivo, a u vrtiću je prvi put organizirali sajam” Maminih ruku djelo”.

U programu su sudjelovale dobitnice oznake Hrvatski otočni proizvod Vesna Zalović i Katica Sinković Titulić, koje su s djecom radile zelenu eko-tjesteninu i prvu vrtićku mermeladu od mandarina i magunja. Na sajmu su nastupile i članice KUD-a Kunjka iz Tkona, a djeca su imala priliku upoznati tradicionalne napjeve, običaje karakteristične za područje Tkona.