Iz pašmanske lučice izvađeno 1,5 tona guma i 30 vreća sitnog otpada

Iz pašmanske lučice izvađeno 1,5 tona guma i 30 vreća sitnog otpada

PAŠMAN – Gradsko društvo Crvenog križa Biograd, uz potporu Općine Pašman, održalo je u subotu u pašmanskoj lučici ekološku akciju čišćenja podmorja “Crveni križ u plavom okviru”. 

Četrdesetak sudionika, među kojima su bili volonteri DCK Biograd na Moru, Klub 60+, volonteri Športskog društva Postimana iz Pašmana, ronioci Ronilačkog kluba sv. Roko iz Bibinja i AdriaticCro iz Zagreba, volonteri Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda te načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić i donačelnik Andro Magić, čistili su vanjski i unutarnji dio mjesne lučice te iz mora izvadili 1,5 tonu guma, kanu od četiri metra i 30 vreća raznovrsnog sitnog otpada (staklo, plastika, itd.). 

Uklanjanje prikupljenog otpada organizirala je Općina Pašman u suradnji sa Čistoćom Zadar, a načelnik Krešimir Ćosić zahvaljuje na besplatnom odvozu otpada te ističe da su sredstva za ostale troškove (prijevoz volontera i ronilaca, zahvalni obrok, potrošni materijal, itd.) organizacije i provedbe osigurana preko Hrvatskog Crvenog križa. Ujedno zahvaljuje svim sudionicima koji su se uključili u akciju i pomogli u pripremama za sljedeću turističku sezonu u Pašmanu. 

Čišćenje pašmanske lučice druga je ovogodišnja akcija u sklopu programa “Crveni križ u plavom okviru” koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Biograd. U prvoj su čistili park šumu Soline i plažu Dražicu u Biogradu, a za sljedeću godinu planiraju nove akcije u skladu s financijskim sredstvima i planom provedbe HCK.