U sklopu Festivala smokava – Ugljanska smokvarica u Preku

U sklopu Festivala smokava – Ugljanska smokvarica u Preku

PREKO – U sklopu desetog, jubilarnog Festivala smokava, koji je 16. kolovoza počeo u Zadru simboličnom sadnjom smokve pokraj Morskih orgulja, “zabranjenom voću” Mediterana bit će posvećen i jedan dan u Preku.

U organizaciji OPG-a Damjanić-Babac, POU Dom na žalu i LAG-a Mareta, u četvrtak, 7. rujna u 17 sati na rivi u Preku održat će se “Ugljanska smokvarica”, sajam smokava i svih prerađevina toga kasnoljetnog voća.

Organizatori stoga pozivaju zaintersirane mještane otoka Ugljana i šire koji žele sudjelovati u prodaji ili izlaganju svojih proizvoda od smokava (svježe i suhe smokve, smokvenjaci, jela i kolači od smokava, marmelade i džemovi, rakije, likeri, proizvodi od smokvina drveta, ostali proizvodi na temu smokava). da se prijave radi osiguranja izlagačkog prostora najkasnije do ponedjeljka, 4. rujna na telefone: POU Dom na žalu 091 286 1344 ili LAG Mareta 091 5159 102 .

Deseti Festival smokava obiluje brojnim događanjima u Zadarskoj županiji (Pakoštane, Kraj, Zadar), a sada po prvi put “dolazi” i u Preko. Zatvara se 16. rujna velikom radionicom izrade sapuna od smokava u Zadru, u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića.