Marko Dujić pobjednik završne regate Škole jedrenja Lukoran

Marko Dujić pobjednik završne regate Škole jedrenja Lukoran

LUKORAN – Marko Dujić, član Jedriličarskog kluba Uskok iz Zadra, drugu godinu zaredom pobjednik je završne regate Škole jedrenja, Klasa optimist, u Lukoranu, koja se u subotu održala u Lukoranu.

Drugo mjesto osvojio je Niko Surać, također iz JK Uskok, a treće Lucijan Jakovljev iz JK Biograd. Prva među djevojčicama bila je Sara Vuletić iz JK Uskok, a druga Nina Medić iz JK Biograd. Posebno priznanje dobio je najmlađi sudionik regate Pavao Kosor iz Kali.

Četvrta Škola jedrenja Lukoran, koju zajednički organiziraju JK Uskok i nekolicina entuzijasta iz Lukorana, okupila je u protekla dva ljetna mjeseca 16 djevojčica i dječaka s otoka Ugljana i Pašmana rođenih između 2006. i 2010. godine, a na završnu regatu došlo je 44 malih jedriličara iz Zadra, Svetog Filipa i Jakova, Biograda i Sali te još najmanje toliko navijača, prijatelja, roditelja…

– Među polaznicima Škole jedrenja i ovoga je puta bilo nekoliko djece koja su na našem otoku ljetovala s roditeljima, ali većinom su to djevojčice i dječaci s Ugljana i Pašmana, čiji roditelji nisu žalili truda i vremena dovoziti ih dva mjeseca, pet dana u tjednu, i iz 30-ak kilometara udaljenih mjesta. Što dovoljno govori i o popularnosti i o kvaliteti škole, govore uime organizatora Tiho Ivanov i Ivica Luković iz Lukorana.

Ističu kako su već dobili upite za sljedeće ljeto iz Austrije i SAD-a, javili su im se i roditelji jednog dječaka iz Švedske koji je prošle godine bio u školi, a roditelji mališana koji su ove godine učili jedriti svakodnevno im se zahvaljuju na uloženom trudu i dobroj organizaciji.

– Laskaju nam te pohvale i puno nam znače jer one su dokaz da smo na dobrome putu i da je pokretanje ove škole s Jedriličarskim klubom Uskok bio pun pogodak. Iako, naravno, nije uvijek lako zatvoriti financijsku konstrukciju. Veliku potporu imamo u Općini Preko i TZO Preko, tu su i Marina Preko, Kali Tuna, obitelj Mišlov iz Kali, Cromaris, mnogi pojedinci i volonteri iz Lukorana bez čije pomoći ne bi bilo moguće organizirati ni završnu regatu ni dvomjesečnu školu. Ipak, najveći je teret na trenerima JK Uskok i njihovoj stručnoj pomoći, kaže Ivanov te dodaje da je ljepota te jedinstvene dvomjesečne škole jedrenja na zadarskim otocima i u druženju djece, ispunjenim praznicima i stjecanju vještine koju će, ako to budu željeli, moći koristiti do kraja života.

Kako je bilo na regati u lukoranskoj vali, pogledajte u FOTOGALERIJI