U Kukljici održana 25. Večer čakavske poezije

U Kukljici održana 25. Večer čakavske poezije

KUKLJICA – U Kukljici se 13. kolovoza održala tradicionalna 25. Večer čakavske poezije.

U programu su sudjelovali pjesnikinja Mercedes Ceda Barić iz Preka, kukljiški pjesnik Tomislav Meštrić, glumica i redateljica Milena Dundov iz Kali i Luka Milić iz Kukljice koji je večer poezije otvorio čitanjem pjesama kukljiškog pisca i pjesnika, pokojnog Tomislava Maričića, jednog od osnivača i organizatora Večeri čakavske poezije.

Pjesnikinja Mercedes Ceda Barić iz Preka pjesništvom se bavi od školskih dana, a poznata je po pisanju igrokaza koji se redovito prikazuju na manifestaciji Otočka besida u Preku. Ceda Barić uskoro će izdati Rječnik govora mjesta Preka, bila je osnivačica i prva predsjednica Udruge  žena Luzor. 

Dramska umjetnica Milena Dundov iz Kali u čast  dvojice velikana čakavske riči, pokojnog Joje Ricova i Ante Tonija Valčića, izvela je nekoliko njihovih pjesama, a Luka Milić čitao je i pjesme kukljiškog čakavskog pjesnika Ante Karlića Rave te stihove pokojnog pjesnika iz Kukljice Karla Bačića.

Pjesnik Tomislav Meštrić iz Kukljice govorio je stihove iz svojih osam dosad objavljenih zbirki poezije.

Glazbeni dio večeri obogatio je KUD Kukljica,  moderatorica i voditeljica bila je Vesna Benić, a pokrovitelji Općina Kukljica, TZ Općine Kukljica i TZ Zadarskežupanije.
 
Vesna Benić