Likovna radionica za djecu i mlade „Bijele ribice lavandijerice“

Likovna radionica za djecu i mlade „Bijele ribice lavandijerice“

PREKO – POU Dom na žalu, Udruga Arte Insula i Udruga žena Luzor organiziraju u četvrtak, 10. kolovoza likovnu radionicu za djecu i mlade prema autorskoj slikovnici akademske slikarice Manuele Vladić-Maštruko „Bijele ribice lavandijerice“.

Na radionici će članice Udruge žena Luzor prikazati pranje rublja na tradicionalan način, onako kako su to radile pralje, lavandijere, žene iz Preka, a autorica slikovnice ispričat će priču o „Bijelim ribicama lavandijericama”.

Slikovnica je zamišljena sa željom da se mladim naraštajima, na njima prihvatljiv i primjeren način, predstavi kulturna i tradicijska baština otoka i tragičan događaj u kojemu su stradale priješke lavandijere. 

– Sve doživljeno izrazit ćemo crtanjem i slikanjem, a od nastalih likovnih uradaka kreirat ćemo dječju slikovnicu, najavljuje autorica radionice Manuela Vladić-Maštruko.

Radionica će se održati u POU Dom na žalu od 10 do 12 sati, a zbog ograničenog broja polaznika dolazak je potrebno najaviti na mob: 091 286 1344 ili na  e-mail poudomnazalu@gmail.com

Likovna radionica „Bijele ribice lavandijerice“ održava se pod pokroviteljstvom Zadarske županije.