Lukoranci i Prečani s nostalgijom se prisjetili djetinjstva i mladosti

Lukoranci i Prečani s nostalgijom se prisjetili djetinjstva i mladosti

LUKORAN/PREKO – Da je ljeto pravo vrijeme za druženje i susrete sa starim prijateljima, dokazali su proteklog vikenda Lukoranci, generacija 1960./61., koja se po sedmi put okupila na maloj „obljetničkoj“ večeri u restoranu svoga sumještanina Nikice. 

-Bilo nas je 15, nekoliko ih nije došlo iako su obećali, i svima nam je bilo žao zbog toga. Prvi put smo se okupili kad smo bili pedesetogodišnjaci i od tada svakog ljeta „rezerviramo“ jednu subotu za povratak u djetinjstvo i mladost. Premda nas većina živi na otoku, između Preka i Lukorana, ne viđamo se često i ovakve su večere prilika da se prisjetimo dana kad smo bili mladi, ludi i bezbrižni… A s prijateljima koji žive u Splitu, Rijeci, Pakoštanima i Americi vjerojatno se ne bismo godinama vidjeli da ne dogovorimo ove generacijske susrete, kaže Marino Sandalić iz Malog Lukorana, organizator generacijske večere. Dodaje kako su oni jedina generacija u Lukoranu koja njeguje ovakav običaj druženja, a sljedeće godine planiraju pozvati i učiteljicu s kojom su proveli prva četiri razreda osnovne škole.

Na generacijski susret Lukoranaca došli su: Dragan Hrabrov, Snježana Dunić, Damir Guzobad, Mirjana Franić, Silva Šimac, Lidija Vrkić, Silva Ivin, Renato Mikela, Nebojša Deković, Ante Martinov, Nada Zorić, Marino Sandalić, Ankica Dunić, Mirko Damjanić, Ante Stanin.

Veselo je bilo i u Preku, gdje su se okupili 60-godišnjaci, generacija rođena 1957. godine, njih 26-ero. 

– Bilo nas je 48 u generaciji, nažalost šestero je umrlih, a drugi valjda nisu mogli doći. Danas smo razasuti od Amerike, Belgije, Njemačke preko Velog Lošinja, Rijeke, Zadra do Preka. Neki se druže kao i u vrijeme školovanja, a s nekima se vidimo samo kad organiziramo ovako veliko generacijsko okupljanje. Kako god, tema za razgovor uvijek imamo, nedostaje samo vremena, komentirala je susret priješke generacije 1957. godišta Mladenka Mašina.

Prije svečane večere, generacija Prečana rođenih 1957. slavljem svete mise zahvalila je Bogu na daru života i ujedno su se pomolili za sve pokojne iz svoje generacije.Na druženju su bili: Vesna Lončar (Dunatov), Anka  Dunatov (Škrgatić ),  Božena  Fabulić, Mladenka Mašina, Slavka Stipanov, Goran Jurin, Silvana Matacin, Anka Matacin (Brižić), Tomislav Marcelić, Tomislav  Stipanov, Milena  Dunatov, Zlatko  Mazić, Jozica  Nižić (Klarin), Bernarda  Marcelić (Jurčec), Ante Lucin, Ante Mašina, Bruno Nižić, Sabina  Lovrić (Batistić), Milena  Košta (Stipanov), Mladen Košta, Ivanka Nižić (Ivanov), Dragan  Markulin, Miroslav Melnik, Irena  Dunatov (Hordov), Milenka  Gregov (Bukvić),  Ada Vidov.