“Preko pod zvijezdama” donosi dva hit crtana filma za cijelu obitelj

“Preko pod zvijezdama” donosi dva hit crtana filma za cijelu obitelj

PREKO – U organizaciji POU Dom na žalu, ovaj vikend, 28. i 29. srpnja u 21 sat, na Ljetnoj pozornici u Preku, održat će se večeri animiranog filma “Preko pod zvijezdama”.

Publika će moći uživati u dva hit-filma iz prošlogodišnje američke produkcije – u petak će na rasporedu biti animirani film “Trolovi”, a u subotu “Rode”.

Za film “Trolovi” kritika kaže da je najraskošnije animiran crtić studija DreamWorks koji gledatelje navodi na “ples, ples, ples”, što sugerira i naslovna pjesma, megahit Justina Timberlakea “Can’t Stop The Feeling“ sa soundtracka koji prati film. 

Lutke trolova postale su hit u šezdestima, a osmislio ih je danski ribar Thomas Dam. Kultna igračka bila je omiljena mnogim generacijama, sada je ponovno oživljena na velikom platnu. Dva glavna lika u filmu, optimistična Poppy i njezina suprotnost Branch, suočavaju se s velikim izazovima koji ih odvode u šarenu avanturu o kakvoj su mogli samo sanjati… Redatelji su Walt Dohrn i Mike Mitchell, autori kultnih filmova “Shrek”, “Madagaskar” i “Kung Fu Panda”.
Autor glazbe: Justin Timberlake, Christophe Beck

Redatelji “Roda” Nicholas Stoller i Doug Sweetland napravili su potpuno drukčiju priču. Rode donose djecu…ili su donosile prije. Sada dostavljaju pakete velike globalne Internet kompanije Cornerstore.com. Junior, najbolji dostavljač, bit će promaknut kada slučajno aktivira Baby Making Machine, koja proizvode preslatku curicu. U očajničkom pokušaju da riješi problem prije nego šef poludi, Junior i njegov jedini čovjekoliki prijatelj Tulip, na planini roda pokušat će obaviti svoju prvu dostavu djeteta…

Program “Preko pod zvijezdama” sufinancirali su i omogućili Zadarska županija, TZO Preko i LAG Mareta.
 
Fotografija Cinestar