U sudaru dviju brodica teško ozlijeđena 16-godišnja djevojka

U sudaru dviju brodica teško ozlijeđena 16-godišnja djevojka

BRBINJ – Ovaj tjedan još jedna pomorska nesreća u zadarskom akvatoriju. Ovoga puta nedaleko od Brbinja, u subotu navečer, nešto poslije 22 sata. U nesreći je teže ozlijeđena 16-godišnjakinja. 

Službenici nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u Rijeci dobili su dojavu 22. srpnja u 22.08 sati o teže ozlijeđenoj članici posade brodice koja je sudjelovala u sudaru s drugom brodicom, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar.

Dojava o nesreći zaprimljena je od majke ozlijeđene djevojke, koja je u nesreći zadobila ozljede glave i čeljusti te je Središnjica u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar  poduzela hitan medicinski prijevoz ozlijeđene 16-godišnjakinje u Zadar, kamo su pristali u 00.15.sati. Djevojku su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar i odvezli je u zadarsku Opću bolnicu.

Oba broda nakon nesreće ostala su u plovnom stanju te su privezana u Brbinj. O nesreći je obaviještena i Pomorska policija Zadar čiji službenici zajedno sa službenicima Lučke kapetanije Zadar provode očevid.