Zabava do sitnih sati na fešti sv. Ante u Malom Lukoranu

Zabava do sitnih sati na fešti sv. Ante u Malom Lukoranu

MALI LUKORAN – Nekoliko stotina gostiju iz Preka, Sutomišćice, Lukorana, Ugljana, Poljane, Kali i Zadra zabavljalo se do ranih jutarnjih sati na fešti sv. Ante u Malom Lukoranu.

Prva ljetna fešta na Ugljanu, organizirana ove godine 27. put, privukla je na rodni otok i mnoge iseljenike iz Australije, SAD-a, Njemačke, Švicarske, koji su godišnji odmor isplanirali za početak lipnja kako bi nebeskog zaštitnika Općine Preko proslavili u krugu rođaka i prijatelja. Slavlje je počelo u 18 sati misom ispred kapelice sv. Ante Padovanskog pokraj ljetnikovca obitelji De Ponte, a nastavilo se druženjem u Parku Petra Preradovića i na rivi, uz meso, ribu i školjke s roštilja i kolače koje su pripremile likoranske žene. 

– Mi jesmo najmanje mjesto na otoku, ali nadaleko smo poznati po fešti sv. Ante i tko god može, rado se odazove jer je to prilika za dobru zabavu, druženje i susret sa starim prijateljima. Ove godine imali smo i vrhunske glazbenike, tamburaški sastav Čilaš iz Vukovara, kojima se još jednom zahvaljujemo na dolasku i neumornom sviranju dvije večeri zaredom, komentirao je jedan od organizatora i potpredsjednik NŠK sv. Mihovil Damir Korenov iz Malog Lukorana, kojemu u pripremi fešte pomažu Marino i Silvijo Sandalić, Edi Čerimagić, Ivica Luković, Zdenko Korenov, Toni Martinov i Denis Telac.

Glavni pokrovitelji fešte sv. Ante su Općina Preko i TZO Preko, organizatori NŠK Sv. Mihovil Ugljan – Pašman te volonteri, mještani Malog Lukorana, a financijski su pomogli obitelj Miloš iz Preka, Milivoj Mišlov iz Kali i mesnica Bubalo iz Kali. 

Kako je bilo u Malom Lukoranu, pogledajte u velikoj FOTOGALERIJI