Pašman: Konstituirano Općinsko vijeće, Petra Perinović predsjednica

Pašman: Konstituirano Općinsko vijeće, Petra Perinović predsjednica

PAŠMAN – Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, svoga nebeskog zaštitnika, Pašman je dobio novo Općinsko vijeće, kojemu će sljedeće četiri godine predsjedavati Petra Perinović (HDZ). Njezin zamjenik bit će Šime Jureško, također s liste HDZ-a.

U nazočnosti predstavnika Ureda Državne uprave u Zadarskoj županiji Damira Valčića i Mate Kutleše, novoizabrano Općinsko vijeće Općine Pašman službeno je započelo s radom, a predsjednica Petra Perinović poručila je kako će općinska uprava nastaviti s provedbom započetih projekata te da očekuje dobru suradnju sa svim članovima vijeća.

– Na pragu smo glavne turističke sezone i u nadolazećim mjesecima turizam će nam biti u središtu interesa. To je naša glavna gospodarska grana i mislim da svi želimo što bolje rezultate. Ovih dana privest ćemo kraju i natječaj za udruge, odnosno dodijeliti sredstva onim udrugama koje su predale zahtjeve, a najesen nastavljamo s već započetim projektima i pripremom novih, dodala je Perinović.

Konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pašman prisustvovao je i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, koji je novoizabranim vijećnicima poželio uspješan rad, a stanovnicima svih pašmanskih mjesta uspješnu turističku sezonu.

– Zadarska županija će kao i dosad pratiti rad Općine Pašman i podupirati sve razvojne projekte, bilo da je riječ o infrastrukturi, zdravstvu, socijali, društvenim djelatnostima, ruralnom razvoju ili turizmu. Želim vam da nastavite s rastom turističkih rezultata i na kraju sezone imate više od 300.000 noćenja, što ste si sami zadali i stavili u prioritete, rekao je Mršić.

U novom sazivu Općinskog vijeća Općine Pašman s liste HDZ-a bit će Petra Perinović, Šime Jureško, Ana Lukačić, Ivan Čikarela, Ivana Kulonja i Šime Pedišić, a s liste grupe birača nositelja Branka Mađerića – Marijana Božić, Nikola Krajnović, Rozalinda Banić, Svetko Ralić i Branislav Mađerić.