Vilma Jozić nova je predsjednica Udruge žena Luzor iz Preka

Vilma Jozić nova je predsjednica Udruge žena Luzor iz Preka

PREKO – Udrugu žena Luzor iz Preka sljedeće četiri godine vodit će Vilma Jozić, dugogodišnja članica i ovogodišnja dobitnica nagrade Hrvatski otočni proizvod.

Na redovnoj skupštini, održanoj u nedjelju, 28. svibnja, jednoglasno su izabrana i ostala tijela udruge. Dopredsjednica je Marija Košta, u Upravnom su odboru Ankica Pletikosić, Marija Košta, Ana Paulina, Mirjana Marcelić, Lidija Fabulić, Rosanda Smud, Jadranka Gregov i Vilma Jozić. U Nadzorni odbor izabrane su Zdenka Vidas, Zdenka Košta i Anđelka Funčić, a tajnica će udruge i ovome mandatu biti Verica Nižić.

Novoizabrana predsjednica zahvalila je na ukazanome povjerenju te najavila da će nastaviti provoditi program udruge osnovane prije 12 godina, koja trenutačno broji  43 članice.

– Naš je primarni cilj njegovanje i čuvanje otočne tradicije te bogate kulturne baštine. Po tome smo prepoznate i izvan otoka Ugljana, i već sljedeće subote, na poziv dr. Jasenke Lulić Štorić iz zadarskoga Narodnog muzeja, na Etnodanima u Zadru vodit ćemo radionicu tkanja i izrade spare. Osim toga, udruga je poznata i po humanitarnom radu, a uvijek se rado odazivamo i sudjelujemo u svim društvenim događanjima u Preku. Zahvaljujem i na dosadašnjoj potpori Općini Preko i TZO Preko te se nadam da ćemo i dalje uspješno surađivati, kazala je nova predsjednica.