Santini i Majer debitirali za Vatrene u pobjedi protiv Meksika

Santini i Majer debitirali za Vatrene u pobjedi protiv Meksika

PREKO – Pomlađena hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskom ogledu u Los Angelesu pobijedila je Meksiko rezultatom 2-1 u utakmici igranoj u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu. Ono što je posebno zanimljivo što su za Vatrene debitirala dvojica nogometaša koja vuku korijene s otoka Ugljana – Ivan Santini i Lovro Majer…

28-godišnji napadač francuskog Caena Santini otočne korijene vuče po majci, koja je iz Lukorana, a jednu sezonu u mlađim kategorijama nastupao je za NŠK Sv. Mihovil. Lovro Majer, pak, 19-godišnji je vezni igrač zagrebačke Lokomotive, a otac mu je Prečanin Egon Majer, predsjednik Udruge Zmoračana Kašun. 

Santini je igrao do 83. minute, dok je Majer ušao u 90. minuti zamijenivši Duju Čopa.

Utakmicu u Los Angelesu s tribina je pratio bivši župnik Preka don Zvonimir Čorić koji od rujna 2016. godine vodi tamošnju hrvatsku župu Sv. Ante. 

MEKSIKO – HRVATSKA 1-2
 
LOS ANGELES. Stadion Coliseum – 60,000 gledatelja, Sudac: Baldomero Toledo (SAD);
 
Strijelci: 0-1 Čop (36), 0-2 Tudor (37), 1-2 Hernandez (86)
 
HRVATSKA: Kalinić – Barišić, Filipović, Nižić, Jedvaj – Škorić, Šunjić – Čop (od 90. Majer), Vlašić (od 89. Miloš), Tudor (od 71. Kolinger) – Santini (od 83. Katić)
 
MEKSIKO: Ochoa – Layun, Moreno, D.Reyes (od 46. Araujo), L.Reyes (od 80. Gallardo) – Gutierrez (od 46. J.Dos Santos), Molina (od 46. Guardado), Herrera – Lozano, Peralta (od 66. J.Hernandez), E.Hernandez (od 54. Vela)
 
Izbornik Ante Čačić je zahvalio svim navijačima koji su bodrili Hrvatsku u Los Angelesu:
 
Sve čestitke i ljudima koji su nas došli gledati iz svih krajeva SAD-a. Vidjeli ste s koliko entuzijazma su došli iako su znali da nismo u najjačem sastavu, to ih nije sputalo da nam budu 12. igrač. Sretan sam što smo im podarili ovakvu pobjedu, hvala im jer su nam bili od velike pomoći. Čestitam našim igračima koji su ostavili srce na terenu i to im se vratilo na najbolji mogući način. Ovo je značajna pobjeda koja će svima ostati u lijepom sjećanju. Pokazali smo da i u ovakvoj selekciji imamo talentirane igrače s puno potencijala. Čestitke i Meksiku koji je pokazao da je jako dobra ekipa. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, uvjerili smo igrače da imaju što pokazati u ovako prekrasnom ambijentu.”
 
foto: HNS / facebook