Na “Kunjskom litu” više od 20 različitih događanja

Na “Kunjskom litu” više od 20 različitih događanja

TKON – Iako smo još „debelo“ u proljeću i ranoj predsezoni, Turistička zajednica Općine Tkon objavila je program događanja za „Kunjsko lito“ koji obuhvaća više od dvadeset manifestacija od travnja do sredine rujna.

– Raznolikost i brojnost manifestacija sigurno će oduševiti svakoga gosta u Tkonu jer će im na taj način boravak u našemu mjestu biti i bogatiji i sadržajniji. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe, bilo da je riječ o kulturno-zabavnim, edukativnim ili sportsko-rekreacijskim programima, kaže Martina Rudić iz TZO Tkon.

Od tradicijskih manifestacija izdvaja poznati Sajam otočnih proizvoda, najveći na Jadranu, s ponudom autohtonih otočnih proizvoda čiju kvalitetu jamči i oznaka Hrvatski otočni proizvod. Na sajam, koji se otvara 23. lipnja, dolaze proizvođači s cijelog otoka Pašmana i gosti s drugih otoka. Tu je i regata drvenih brodova na oštra idra i trevu „Đir po konalu“, koja će se održati 9. srpnja u Ugriniću, a nezaobilazna je i Ribarska noć 11. kolovoza uz koncert Mladena Grdovića.

U sklopu obilježavanja Dana općine, sv. Benedikta, održat će se Mornarska radionica i Večer šansona sa Srđanom Depolom, pjevačem, skladateljem i književnikom iz Rijeke. U Tkonu će tijekom ljeta gostovati i nekoliko kazališnih trupa, 21. srpnja održat će se Litnje maškare, na kojima će nastupiti Zaratino bend, maketar Nenad Bojmić predstavit će se 4. kolovoza na izložbi „Projekt otok“, a već sljedeći dan, 5. kolovoza, u Tkon će uploviti Brod knjižara – brod kulture.

„Kunjsko lito“ zatvorit će 10. rujna Triatlon, natjecanje u plivanju, biciklizmu i trčanju.

Turistička zajednica Općine Tkon, navodi Martina Rudić, nada se i ove godine povećanju broja gostiju od najmanje pet posto. Lani su ostvarili 89.212 noćenja, stranih je gostiju bilo 6966, najviše Slovenaca – 2880, a domaćih 1336. Turisti koji ljetovanje ili kraći odmor odluče provesti u Tkonu mogu birati između 126 objekata u privatnom smještaju, pet kampova i dva odmarališta, s ukupno 1325 postelja.