Bepo Filipi prvak Hrvatske u boksu u kategoriji do 91 kilograma

Bepo Filipi prvak Hrvatske u boksu u kategoriji do 91 kilograma

PREKO – Saljanin Bepo Filipi boksački je prvak Hrvatske u kategoriji do 91 kilograma.

Finale kategorije do 91 kilograma na Seniorskom državnom prvenstvu trebalo je donijeti sraz između braće Filipi,  Josipa Bepa i Tonija. 

Očekivano, do tog meča nije došlo. Dečki su ušli u ring ali je zatim pobjednikom proglašen stariji od njih, Bepo. Tako su odlučili njih dvojica i još davno ranije su rekli da nikad u karijeri neće boksati jedan protiv drugoga, javlja portal SPORT 023.

”To nema smisla, do tog meča nikad neće doći. Još davno smo se tako dogovorili i točka. Zamislite našu majku da nas gleda u ringu jedan protiv drugog. Ne dolazi u obzir. U biti, bolje za Tonija da nije došlo do meča, haha. Šalim se malo, presretan sam. Ovo je zajedničko zlato mene i Tonija. Prvi put sam postao seniorski prvak i to mi puno znači“, rekao je Bepo Filipi. Na putu do finala Bepu je na putu stajao do tada aktualni prvak Alen Babić.

„Jedva sam čekao taj meč da mu uzvratim za nedavni poraz u Londonu. Po običaju naši dvoboji su zanimljivi, napeti. Takav je bio i ovaj, drago mi je da sam iz njega kao pobjednik izašao ja“.

Toni Filipi, o nastupu u Sesvetama:

„Prezadovoljan sam, u polufinalu sam bio bolji od neugodnog Pratljačića nakon odličnog meča. Finale, Bepo je dobro prošao, haha. Naš dogovor od prije je još, jednom zlato ide jednom drugi put drugom. On je stariji pa ima prednost, dogodine ga ja uzimam. Velik mi je ovo motiv za dalje“.

Osvajanjem naslova državnog prvaka Bepo je osigurao nastup na Europskom prvenstvu u Ukrajini u mjesecu lipnju. Tako je rečeno, nadamo se da će se pravila i poštivati.

„Postati prvakom države bio je uvjet za to izboriti. Ja sam to napravio i veselim se odlasku na europsku smotru. To mi puno znači, dat ću sve od sebe da se tamo prikažem u najboljem svjetlu“,  kazao je Bepo za portal Udruge HZSN Zadar, Sport023.

Čestitke obojici na velikom ostvarenju.