Požar na Domu u Lukoranu podmetnut, policija privela muškarca

Požar na Domu u Lukoranu podmetnut, policija privela muškarca

LUKORAN – Policijski službenici I. policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u veljači ove godine u Lukoranu izazvao požar na zgradi u vlasništvu trgovačke zadruge u kojemu je izgorio dio krovišta.

On je, uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priveden Državnom odvjetniku, priopćili su iz PU zadarske.

Podsjetimo, 22. veljače oko 12.30 sati na krovištu Društvenog doma u Lukoranu izbio je požar. Vatru su primijetili stanovnici obližnjih kuća i obavijestili DVD Preko, čijih je desetak pripadnika odmah izašlo na teren. Požar je zahvatio krovište zapadnog dijela zgrade, iznad ambulante i gostionice. Kako su na krovištu stare, drvene grede, vatra se relativno brzo širila, ali već za 15-ak minuta vatra je stavljena pod kontrolu. Požar su gasili i pripadnici DVD-a Pašman, Javne vatrogasne postrojbe Zadar, a pomagali su i radnici općinskih komunalnih tvrtki Obala i parkovi i Ugljan. 

Iako je bilo teško nagađati što je moglo izazvati požar jer na tavanu nije bilo električnih instalacija, a dimnjak se nije zapalio jer nitko u prizemlju nije ložio peć, odmah se posumnjalo da je vatra možda podmetnuta. Nažalost, sumnje su se obistinile!

Cijeli tekst objavljen po izbijanju požara možete pročitati OVDJE