Još malo… i Avantura može početi!!!

Još malo… i Avantura može početi!!!

PREKO – Provezli smo se danas “dionicom A1” od Preka do Lukorana i provjerili kako napreduju radovi na odmorištima i rade li prošli tjedan postavljene solarne klupe. 

Postavljanje solarnih klupa dio je projekta održivog razvoja otoka “Avantura otok – Insula ager visitatio“ u kojem je predviđeno obilježavanje više od 30 kilometara maslinskih i biciklističkih putova te gradnja 12 odmorišta i vidikovaca na području Općine Preko.

–Uz klupu je dostupan besplatni pristup Internetu te žično i bežično punjenje mobitela i računala. Solarne panel klupe noću svijetle uz pomoć sunčeve energije koja se tijekom dana akumulira. Proizvodnja energije iz solarnih modula ljeti omogućuje i hlađenje klupe na kojoj se sjedi dok se pune mobiteli i računala. Idealno za bicikliste koji će u koristiti nove putove uređene u sklopu projekta Avantura otok, objašnjava koordinator projekta Mladen Lucin.

Pametne klupe proizvodi hrvatska tvrtka Include iz Klisa, koja je prva u Europi pokrenula proizvodnju pametnih klupa. Solarne ploče stvaraju do 110 W električne energije po satu. Smještene su ispod površine za sjedenje, a veličinom omogućuju efikasno korištenje sunčeve energije. Uz Steoru je dostupan i super brzi Internet 4G. Pametna klupa opremljena je samostalno razvijenim uređajima za punjenje pametnih mobitela i satova novije generacije, ima dva USB priključka s izlaznom snagom od 10 W.

Pogledajte što sve nudi AVANTURA