Proljetno uređenje javnih površina u Općini Preko

Proljetno uređenje javnih površina u Općini Preko

PREKO – S prvim danom proljeća, komunalna tvrtka za uređenje javnih površina „Obala i parkovi“ čiji je osnivač općina Preko počela je s uređenjem zelenih površina. Dugotrajno zimsko vrijeme praćeno s vjetrovima koji nose posolicu nanijelo je štetu drvoredima palmi na šetnicama.

Prema proljetnom planu rada, s uređenjem drvoreda palmi krenuli smo od šetnice na Magazinu prema trajektnom pristaništu. Kao i svake godine dosad palme se obrezuju od starih grana, kao i oleandri, te drugi trajni nasadi. Dok se zelene površine kose i pripremaju za sadnju proljetnica – otkriva nam direktorica tvrtke Jelena Uhoda.

Nakon uređenja javnih površina u Preku, uređivat će se mjesta Poljana, Sutomišćica, Lukoran i Ugljan te lokacije na otocima, Ošljak, Sestrunj i Rivanj. Na Ošljaku se uređuju pristupni putovi koji vode od obale do naselja i Park šuma s posebnim režimom.  Na Sestrunju se uređuju pristupni putovi i nerazvrstane ceste do mjesta, kao i putovi koji vode do plaža i uvala. Po planu zaštite od požara, dosta se radilo i na uređenju protupožarnih putova.   

Komunalna tvrtaka „Obala i parkovi“ opremljena je vozilima i alatima za za uređenje javnih  površina, a u suradnji s strukom uređujemo i cvjetne otoke diljem općine na zadovoljstvo mještana i turista.  S prvim danima svibnja i sezonom kupanja na javnim plažama postavit će se dodatne kabine za presvlačenje i aktivirati tuševi – najavljuje Uhoda.